Wedstrijdverslag Total Agri Beach Pull Putten

Ondanks de regen in Noord-Holland op zaterdagmorgen waren we vol goede moed naar strand Nulde gereden waar de Total Agri Beach Pull Putten gehouden zou worden. De bronnen vermeldden vanaf 1 uur droog aldaar, dus dat zou goed komen want de wedstrijd zou om klokslag drie beginnen. Een van onze sponsoren, Cees Konijn, van Cees Konijn Machine Verhuur BV, ging een dagje met ons mee, zodat hij weer eens kon meemaken wat voor spektakel Tractor Pulling is. Jaren geleden een bezoeker van diverse wedstrijden, maar nu weer genoten van de vooruitgang en techniek van deze sport.

Om even half 1 waren we gearriveerd en wel hoor, droog. Onze dames gingen direct een goed plekkie zoeken op de tribune want Putten is een druk bezochte wedstrijd en wil je graag op het eind van de baan de Whispering Giant zien aankomen, is op tijd zijn een must. De weergoden hadden echter geen respect voor Tractor Pulling en sloegen al voor het startschot toe, zodat de wedstrijd uiteindelijk 5 kwartier later kon aanvangen. Nu bleek de luifeltent aan de zijkant van de bus een goede aankoop. Het team kon hier tijdens de regen goed vertoeven onder het genot van koffie en thee, maar ook onze fans, en collega-teams kwamen even droog buurten. Alleen beide Peters hielden wacht bij de tractor die al, onder een zeil, in parc fermee stond.

Om half 5 kon de Modified van start. Doordat de tractor naar rechts trok moest Bas de machine corrigeren en ging daarna iets te laat weer op het gas waardoor we op de 82,80 meter tot stilstand kwamen. Goed voor een 7e  plaats zodat in het klassement we helaas zakken naar de 5e positie.

 

Results Modified - Total Agri Beachpull Putten 14-07-2012

En weer gaf Pluvius acte de presence wat het team en de gasten de kans gaven om onder onze busluifel te genieten van de goede zorgen van Ria en Yvonne, die voor de avondmaaltijd zorgden.

In totaal 3 maal regen zorgde ervoor dat alle klassen werden gereden met een zware afstelling van de sleepwagen met een floating finish. Hierdoor konden, zo zou later blijken, alle klassen rijden binnen de gestelde tijd. De Unlimited begon tegen half 11 in de avond. Bij de start had Hans even moeite om grip te krijgen. Door de baancondities bleek de balans er niet in te komen. Toch iets te veel gewicht op de neus gezet. Hans zette de tractor op  88,34 meter neer. Een 4e plek en in het klassement blijft dit een 2e positie.

Results Unlimited - Total Agri Beachpull Putten 14-07-2012