Wedstrijdverslag Made's Powerweekend

Na de goede resultaten in het begin van dit seizoen gingen we verwachtingsvol richting Made.

Made is niet altijd een succesvolle weekend voor ons, maar zal dit weekend het tij keren? Drie wedstrijden in Made’s Powerweekend en dus drie kansen. Als eerste klasse op zaterdag was de Modified gepland, hiervoor moest eerst de Whispering Giant worden omgebouwd naar 3 motoren.

We wisten dat de baan naar links trok, maar wilden niet helemaal rechts op de baan starten. Door een correctie en een groeiend wiel werd de eindstreep net niet gehaald en hielden we halt op 97,29 meter. Goed voor een 7e plaats, in het klassement 2012 staan we nu op de 3e plaats.

Results Modified - Powerweekend Made 16-06-2012

’s Avonds heeft een korte maar hevige regenbui, tijdens de Prostock klasse, voor oponthoud gezorgd maar rond 22.00 uur kon ook de Unlimited beginnen. Na een full pull van alle deelnemers ging het in de finalerun toch minder dan we gehoopt hadden en eindigden we met 75,58 meter op de 4e plaats en zijn we opgeschoven naar een 2e plaats in het klassement.

Results Unlimited - Powerweekend Made 16-06-2012

Na een lawaaiige nacht, was zondag een, redelijk bewolkte, dag met meer zon dan zaterdag. Met een goede uitgangspositie van een 1e plek in de Eurocup haakten wij aan voor de proeftrek. Een full pull werd gehaald en het gewicht van de sleepwagen werd niet verzet, dus onze proeftrek hoefde niet over en stonden we in de finale. In de finale moesten we ook als eerste voor de sleepwagen. Groot was onze verbazing dat we strandden op 54,55 meter. Het bleek al heel snel dat de sleepwagen verkeerd stond afgesteld en het gewicht te snel naar voren ging. Dankzij de alertheid van onze teamleden en een supersnelle tankbeurt konden wij na het herstel van de sleepwagen meteen opnieuw aanhaken. Echter hield het voor ons op bij 81,65 meter. Dat was ook deze keer dit weekend niet goed genoeg voor een plaats op het podium, wij werden 5e, waardoor wij in het Eurocup klassement nu op de 2e positie staan.

Results Eurocup 4.5T Modified - Powerweekend Made 17-06-2012

Niet helemaal voldaan, maar toch redelijk tevreden kijken wij uit naar volgende week, waar we in Oudenhoorn de Modified zullen rijden.