Nederlands Kampioen 2019 in Alphen

 De laatste wedstrijd in het Nederlands Kampioenschap voor de Unlimited klasse werd dit weekend gereden in Alphen. 

Afgelopen weken was zwaar gesleuteld om de planetair van de achteras welke in Knutwil gesneuveld was met de nog aanwezige reserve onderdelen te repareren, zodat we weer vol vertrouwen in onze machine de laatste Unlimited wedstrijd tegemoet konden zien. 

Dus op deze, nog zeer zomerse zaterdag, werd tegen het middaguur de thuisbasis verlaten om richting het evenement van STTA in Alphen af te reizen. Rond de klok van twee kwam het Argos Oil Whispering Giant team aan en kon na het uitladen de tractor omgebouwd worden voor de Modified klasse.

 

In de Modified stonden we in het klassement op de derde plaats, op zich wel redelijk veilig, met 7 punten verschil van de vierde plek, maar teveel zelfvertrouwen is nooit goed en de strijd is pas gestreden als de laatste run geweest is. 

In de kwalificatie reed Bas op een rulle baan en alle tractoren neigden naar rechts. De kwalificatie run werd bijna in het midden van de baan gestart en kon de tractor met weinig correctie de full pull halen. 

Na de eerste finalist, moest met enige spoed het zeil over de baan gelegd worden, want twee heftige buitjes kwamen over. Nadat de regen overgetrokken was kon het zeil weer gestreken worden en de finale verder gereden worden.

 

Er werden geen aanpassingen tussen de kwalificatie en finale gedaan en Bas vertrok van dezelfde plek. Maar nu moest hij dusdanig corrigeren om de krijtstreep niet te raken dat er niet meer in zat dan 88,33 meter en werd hierdoor de 4e plek gehaald, net geen podiumplek vandaag, maar voor het klassement maakt het geen verschil. Nog steeds derde met nog één wedstrijd te gaan. 

Door de vertraging vanwege de gevallen regen zou de Unlimited klasse meteen met de finale afstelling rijden, zodat een full pull er niet in zou zitten. Dan moet het ook in één keer supergoed gaan. 

Des te verrassender was het dat er vier tractoren de full pull lijn passeerden en er alsnog een spannende finale gereden moest worden. Voor het eindklassement kon het nog alle kanten op. 

Er hadden meer meters in gezeten, maar Hans moest in de finalerun enige malen corrigeren om niet rechts buiten de baan te raken. Met 96,80 meter wisten we dat er één strijd gestreden was. En bleek even later dat dit voor deze wedstrijd ook voldoende was om als tweede het podium te betreden.

 

In het klassement zat tussen Inter-techno Lambada en Argos Oil Whispering Giant een halve punt verschil, dus hierin hadden we allebei veel te verliezen. Voor beiden gold dat we voor de andere moesten eindigen. 

Een opluchting toen bleek dat dit 21 cm plus was t.o.v. onze grootste concurrent, maar ook daarna bleef het spannend, de allerlaatste tractor kon de beker nog voor onze neus wegkapen. De blijdschap was enorm dat dit niet gebeurde en de jongens en de meiden van ons team beseften dat we Nederlands Kampioen 2019 waren.

 

Het werd nog een latertje, de vele felicitaties, een laatste interview met Angela en een biertje toe voordat de het team kon inladen en richting huis ging.

 

Voor nu 2 x in de top geëindigd.

Grand National Unlimited Nederlands Kampioen 

Eurocup Heavy Modifieds 3e plek 

Nog één wedstrijd om ook de Modified 2019 af te ronden op 21 september in Tzum