Knutwiler Powerdays 2019

Er was weinig tijd om veel te doen in de week voor de Knutwiler Powerdays. Een weekend waar voor ons 3 demo runs was gepland. Op donderdagavond werd de reis richting Zwitserland aangevangen en samen met de vakantiebruine Siem en Ria, bestond de bemanning in de bus uit Hans, Grote Peter en Peter-e. Arie, die op doorreis was, zou nog aansluiten in Knutwil.
Hoe herfstachtiger het in Nederland werd, hoe zomers warm het in Duitsland en Zwitserland was.

Vrijdagmiddag werd het doel voor het weekend bereikt en met meer dan 30 graden werd de tent aan de bus snel uitgezet, zodat zowel de tractor als het team van enige schaduw gebruik kon maken.  Met tegen de avond wat wolken en een klein buitje werd Hans ook nog geïnterviewd.


Een bizar vol evenement met zoveel publiek dat toegang bijna geweigerd moest worden. Maar desalniettemin enorm gezellig en gemoedelijk.
Onze eerste demo stond met twee andere tractoren op zaterdagavond gepland.


Hans kon de tractor met flinke snelheid in een rechte lijn de full pull lijn overrijden. Tot zover ging alles goed, maar toen de Argos Oil Whispering Giant weggesleept werd, bleek een wiel niet mee te willen draaien. De achteras gaf duidelijk een probleem aan. Zodra de tractor was afgeleverd bij de bus ging Hans, Grote Peter en Arie op onderzoek uit en kwamen al snel tot de conclusie dat dit einde weekend was. In de planetair van het rechterwiel waren er van twee tandwielen dusdanige brokken uitgebroken dat dit weekend rijden geen optie meer was. Te veel schade om ter plekke te kunnen repareren.


Zondag werd, mede omdat het team nog niet van het deelnemersveld weg kon, de tractor ter bezichtiging opgesteld, en veel mensen kwamen langs om ons team en de Giant van dichtbij te aanschouwen.


Einde van de middag, nog voor de wedstrijd geheel was afgelopen werd besloten te vertrekken, mede omdat er regen, voor later op de avond, in de lucht zat.
Ook daarna zat het niet mee. In Duitsland, 350 km voor de thuisbasis, kreeg de bus, voor de tweede keer dit jaar een klapband. Er kon voorzichtig doorgereden worden naar het eerstvolgende tankstation waar onder de lichten van het station de band gewisseld kon worden. Tegelijkertijd werd een nog vrij plekje gezocht, zodat na het band wisselen de avond ter plekke besloten werd met een afzakkertje en om daarna wat uurtjes slaap te pakken.
Voor ons team, dat eigenlijk zelden echte schade ondervindt is het jammer, maar ook goed dat dit gebeurd is tijdens een demo wedstrijd, want in het Nederlands kampioenschap staan wij voor beide klasse in de top drie en hebben de punten in de aankomende twee wedstrijden hard nodig om ook zo te eindigen in het klassement.
Gelukkig heeft het team  drie weken met twee weekenden hierin de tijd om de schade te herstellen.

volgende wedstrijd : Grand National 31 augustus Alphen.