Tractor Pulling Lochem 2019

Op tijd werd op zaterdag 3 augustus vertrokken voor een wedstrijd in Lochem.

En hoewel er vrijdag in het Twentse veel regen was gevallen, werd Lochem dusdanig gespaard dat de wedstrijd geen gevaar liep.


Aangekomen net voor de wedstrijd van start zou gaan, was er genoeg tijd om de tractor uit te laden, en zelf te genieten op de tribune van de andere klassen totdat de Modified klasse, bijna einde van de wedstrijd aan de beurt was.


De sfeer was prima, buitentemperatuur nog heerlijk toen de Modified op het punt van beginnen stond. Bram en Bas, net terug van vakantie konden dit weekend weer vol aan de bak.
De kwalificatie run ging soepeltjes. Bas wist dat de baan aan de linkerkant erg zacht was en aan de rechterkant juist te hard, dus veel marge had hij niet. Met een klein tikje op de grond net na de start, bleef de Argos Oil Whispering Giant in een rechte lijn, goed in balans over de baan gaan, en stopte voorbij de Full Pull lijn.
Tijdens het wachten op de finale werd op het laatste moment nog snel de tussenbak verwijderd om met wat hogere wielspin de motoren wat meer te laten werken.
Dit gaf voldoende effect om de run voor een podiumplek weer op eenzelfde manier te rijden, beheerst en genoeg power om tot de 87,50 meter te komen. Een mooie tweede plek, kon onze strijd om de derde plek te verstevigen en toe te kruipen naar de tweede verder uitgewerkt worden.


Volgende wedstrijd:  demo 10/11 augustus  Knutwill, Zwitserland