Tractorpulling Cadzand en Aagtekerke 2019

Afgelopen week is in de werkplaats extra aandacht aan het differentieel gegeven maar geen afwijkingen geconstateerd.
Het weekend stonden we voor twee klassen ingedeeld, maar wel op verschillende locaties, de Unlimited in Cadzand en daarna in Aagtekerke de Modified.

Vrijdag avond is het team van Argos Oil Whispering Giant vertrokken richting het Zeeuwse om tegen elven op het terrein van Luteijn Hydraulics, team Russian Roulette te arriveren. Na een gezamenlijk biertje voor het slapen gaan en een heerlijk ontbijt, grotendeels verzorgd door Isaac Luteijn werd het laatste stukje naar Cadzand afgelegd.

Daar nog een enkel kort maar hevig buitje mogen ontvangen voordat de klasse aan de beurt was.
Door dit kleine stevige buitje was het om de baan heen behoorlijk drassig en op de baan, waar ons team de proeftrek had kon Hans totaal geen grip krijgen, eerst een groeiende linkerband, daarna een groeiende rechterband, en bij een afstand van 76,27 meter was de proeftrek zeker niet naar tevredenheid verlopen. De keuze voor een tweede run was dus snel gemaakt.
Met een mooi zonnetje en windje van zee droogde de baan snel op en bleek de kwalificatie run van een veel beter niveau, waardoor 101,41 meter voldoende was voor de finale.
Het team besloot wat meer gewicht naar achter te plaatsen en de trekhaak te wisselen. Een goede keuze want exact dezelfde afstand, hoe is het mogelijk, 101,41 meter werd in de finale bereikt. Met bijna achtenhalve meter voorsprong kon weer eens een 1e podiumplek betreden worden. Hierdoor is er voor ons team een significante verandering in het klassement ontstaan. Met nog één wedstrijd te gaan staan we nipt voor, op de eerste plek.

Veel tijd om dit te vieren hadden we niet. De tractor moest direct ingeladen worden om de anderhalf uur rijden verder gelegen wedstrijdterrein van Truck en Tractorpulling Aagtekerke te bereiken, waar de tractor eerst omgebouwd moest worden voor de Modified afstelling.
Binnen een uur waren de motor en banden verwisseld en stonden we gereed voor de start.
De baan was, mede doordat de dag al was gevorderd, droger dan eerder deze dag in Cadzand en kon de start nog wel voor wat vertrekproblemen zorgen, zodoende werd besloten om in park ferme nog ook de tussenbak te verwijderen.
Bas op de bok, ging mooi weg en hoefde weinig te corrigeren. Met een redelijk gemak werd de full pull lijn gepasseerd. In de finale hebben we eigenlijk precies hetzelfde gedaan. Weinig correctie en een afstand van 104,19 meter was in Aagtekerke voldoende voor een eerste plek op het podium. Met de uitslagen van deze wedstrijd verandert er ook hier het één en ander in het klassement ten voordele van ons. Met twee plekken opschuiven staan we op dit moment voorlopig in de de top drie.

foto gemaakt door Gerald Verweij, waarvoor dank.

volgende wedstrijd:
Grand National : 3 augustus Lochem