Total Agri Beachpull Putten

Dit weekend stonden er 3 wedstrijden voor ons Argos Oil Whispering Giant team op het program bij Total Agri Beach pull putten. Zowel op vrijdag als zaterdagavond een strijd in de Unlimited en op zaterdag middag de Modifiedklasse.
Vanwege de hevige regenval en de verwachte vakantiedrukte op de weg werd de tractor, al voorzien van de beschermfolie tegen prut op het wedstrijdterrein, door het team 's middags via de polder naar Putten gereden. Rondom 6 uur arriveerde het team en werd uitgeladen, gegeten en gewacht op het ophalen van de tractor.

Deze avond werd er in de Unlimited gereden op de Mitas banden.
Vrij onverwacht kregen we de proeftrek toebedeeld. De baan was, mede door de weersomstandigheden enorm kleiig. Direct buiten de baan was het  drassig en er werd getwijfeld om vanuit het midden of meer rechts te vertrekken. Besloten werd vanuit het midden te vertrekken. Direct na de start trok de tractor naar links zodat Hans wel moest corrigeren en rechts van de baan op 94,04 meter was het gedaan. Bij deze run zat er niets meer in.
Nadat de volgende tractor had gereden werd besloten om genoegen te nemen met deze afstand. Achteraf misschien niet de juiste beslissing omdat hierna goede runs werden gereden en wij wellicht ook bij een tweede run er meer uit hadden kunnen halen. Een vijfde plek was deze avond onze eindbestemming.

Direct hierna werd de ergste klei van de banden gehaald, zodat de volgende dag de wielen snel gewisseld konden worden voor de Modified, waar Bas zou rijden met de Firestones.
Op dezelfde baan als vrijdag avond, maar inmiddels veel meer opgedroogd werd de tractor 's middags opgehaald voor het weegmoment. Vlak ervoor was de baan nog toegedekt voor een buitje, maar toen we op de weegbrug stonden, bleek de Modifiedklasse al gestart te zijn en werden de tractoren niet op volgorde voor de sleepwagen gezet.
Toen het de beurt was van onze Argos Oil Whispering Giant reed Bas zowel in de kwalificatie als de finale hard en rechtuit.
In de finale was goed te zien dat de baan flink was opgedroogd en dat er niet tegen aan te walsen was, dit te zien aan de hoeveelheid losse grond tussen onze tractor en de sleepwagen.
Met 96,88 meter konden we net het derde podiumplek pakken. Onze eerste beker van dit weekend. In het klassement konden we met deze punten weer iets dichterbij de top kruipen en geeft weer hoop voor de volgende wedstrijden.

Bij het ombouwen naar de Unlimited klasse werd besloten om toch weer voor de Mitas banden te gaan. Vorig jaar was al bewezen dat de Firestones de Unlimited niet kon brengen wat we verwachten en hadden we dit weekend de Alliance banden thuis gelaten.
Deze wedstrijd werd gereden op de baan aan de zeezijde. Prima baan met een kwalificatie afstelling die zorgde voor bijna alleen maar full pulls en een finale van 6 tractoren.
De meeste tractoren eindigden in de finale aan de linkerkant. Hiervoor gewaarschuwd is de sleepwagen een wielspoor naar rechts omgezet en met een lichte correctie kon Hans de sleepwagen meenemen tot 97,66 meter, dat goed was voor een tweede plek. Tevreden over het resultaat én de Mitas banden konden we voor de  tweede keer dit weekend het podium beklimmen. De top in het Unlimited klassement ligt nog steeds dicht bij elkaar.

Volgende wedstrijd:
Grand National : Modified 20 juli Aagtekerke
Grand National : Unlimited 20 juli Cadzand