Tractor Pulling Oudenhoorn 2019

Afgelopen week werd het een klus om alle banden weer kleivrij te krijgen, maar het lukte ons teamlid Arie met behulp van een stevige waterstraal.


Eindelijk weer een zonovergoten weekend en met de Modified opstelling van de Argos Oil Whispering Giant reed het team zaterdag in het begin van de middag richting STPO in Oudenhoorn.
Met de Alliance banden en de juiste opstelling was het een kwestie van alleen uitladen en tanken.
En voor de klasse begon genieten van het spektakel en de, op de heenweg voorbereide,  maaltijd.

In het begin van de avond stond de Modified klasse op het programma.
De baan was aan de bovenkant hard maar op zich ging de kwalificatie run goed. Bas vertrok vanuit het midden en hoefde amper te corrigeren waardoor een halve meter voor de full pull een afstand van 109,46 meter gemaakt werd.
Omdat het team dacht dat er meer snelheid in de tractor op deze baan te krijgen was, werd er vóór de finale de vertragingsbak verwijderd.


Helaas had dat niet het gewenste resultaat. De baan was onverbiddelijk en met een op zich geen verkeerde run waren de afgelegde 90,53 meters niet voldoende voor een podiumplek.
Een vierde plek zorgt voor de nodige punten maar het wordt een uitdaging om weer aansluiting te krijgen op de koplopers.

Na nog genoten te hebben van de Minipullers werd op huis aangegaan. Hier volgde nog wel een aardige vertraging omdat zo rond Rotterdam een band van de bus klapte. Vlak voor een afrit, dus die werd snel genomen en op een veilige en verlichte plek moest de band gewisseld worden. 

volgende wedstrijd:
Grand National : Putten, 13 juli