Made Powerweekend 2019

Op het Made's Power Weekend moesten alle zeilen bijgezet worden om het terrein begaanbaar te maken en houden waardoor de organisatie had besloten dat het terrein ook voor de deelnemers later openging op zaterdag. Hierdoor kwamen er in korte tijd veel teams aan bij het evenemententerrein en duurde het even voordat ook ons Argos Oil Whispering Giant team op de juiste plaats op het terrein konden parkeren
Meteen begon het ombouwen naar de Modified opstelling. Een geluk bij een ongeluk, door de nog vallende regen werd de wedstrijd een uur uitgesteld en omdat we ook als tweede klasse gepland stonden was er alle tijd om de tractor wedstrijdklaar te krijgen.

De baan was eigenlijk nog wel te nat om een goede strijd te strijden. Vanwege het weer besloot de organisatie voor de meeste klassen een floating finisch afstelling in te stellen.
Bas reed rustig weg en de tractor hing goed in balans over de baan. Toch voorbij de 60 meter begon het linkerwiel weer te groeien en moest een diskwalificatie voorkomen worden door te remmen en het verlies van meters te nemen. Hierdoor werd afstand van 96,12 en een 6e plek ons deel.

Voor dit weekend zijn in totaal drie sets banden meegenomen, zodat voor de Unlimited klasse en de Heavy Modified op zondag de keuze ter plekke genomen kon worden. Voor de Unlimited werd door Hans voor de Alliance banden gekozen. Na het nodige snijwerk aan het profiel van de banden werden ze ook weer in de folie gezet om te veel prut aan de banden voor de run te voorkomen voordat naar parc ferme werd gegaan.

De verwachtte regen bleef uit en de  baan was flink opgedroogd in de loop van de middag.
Hiermee kreeg de Giant genoeg grip om weg te komen maar moest de rechter buitenlijn goed in de gaten gehouden worden.
De afstanden in de kop lagen dicht bij elkaar en met maar  7 cm tekort op de andere turbine tractor resulteerde de 101,17 meter in een 5e plek.
Niet helemaal tevreden, maar je kan niet alles hebben werd de tractor weer richting bus gereden.

De volgende morgen was de keuze weer aan Hans die besloot om vandaag, zeker omdat het de laatste Eurocup van het seizoen zou zijn voor de Heavy Modified, geen risico's te nemen en de Mitas banden die vorige keer in deze klasse goed gewerkt hadden ook nu weer onder de tractor te zetten.
De Argos Oil Whispering Giant pakte direct na de start goed op maar moest er onderweg flink gecorrigeerd worden. Met een naar links neigende Giant werd even van het gas af gegaan om daarna direct weer gas te geven, om zodoende de kalklijn aan de linkerkant te ontwijken. Dat lukte en werd de full pull lijn netjes voorbij gereden.
In de finale run, werd weer vanuit het midden vertrokken maar na de start ging de tractor wat meer de hoogte in en dan kan je geen kant op. Corrigeren had geen zin meer en, om een diskwalificatie te voorkomen, werd de Giant op  82,99 meter stilgezet.
Deze afstand was voldoende om in het eindklassement een derde podiumplek te betreden.
Alvast één mooie eindzege in 2019.

Op de terugweg naar huis, viel geen spatje regen. Dat was maar goed ook, anders hadden de slippers van één van de teamleden de reis niet overleefd.

volgende wedstrijd:

Grand National : 22 juni Oudenhoorn.