Tractor Pulling Hassmoor 2019

Zondagmorgen werd op tijd de loods geopend om de tractor te voorzien van de Firestone banden voor de Modified. De Alliance banden werden in de aanhanger verruild voor de gloednieuwe Mittas Pullers en nadat er brandstof was geladen vertrok het team Argos Oil Whispering Giant rond de klok van één uur richting Hassmoor in Duitsland om op uitnodiging een wedstrijd mee te rijden in de Duitse competitie.

Tegen acht uur in de avond kwam het team op het wedstrijd terrein aan, waar onder een drankje in het gezellige pullerscafeetje wat werd bijgepraat met de andere teams.
Toch was het weer vroeg dag. In Nederland niet gewend om 10 uur 's morgens al te beginnen aan de wedstrijd, moest op een redelijk vroeg tijdstip de tractor omgebouwd worden naar de Modified setting zodat rond de klok van half 11 deze klasse, als tweede op het programma, kon beginnen.
Het was gelijk al druk wat toeschouwers betreft. Veel animo voor de Duitse wedstrijden.

De baan was in het midden prima, maar beide kanten waren erg rul. Kwam je naar links of rechts, was er geen houden aan. Maar de tractor pakte goed op en Bas hoefde de Argos Oil Whispering Giant nauwelijks te corrigeren. Met een redelijk gemakkelijke 109,35 meter naar de finale. In de eindstrijd was het niet anders. Vanuit het midden recht op het doel af. Met een afstand van 120,10 meter redden we het niet niet de hoogste plek te betreden, maar een goede tweede plek was een mooi uitgangspunt voor de rest van de dag.

Er was tijd genoeg om de banden te wisselen naar de splinternieuwe Mittas banden en de motoren naar de Unlimited setting. Deze wedstrijd was een goede gelegenheid om te kijken hoe deze banden reageren. Ons team moest als eerste een afstand neerzetten. Hans trok mooi op en reed eerst netjes via het midden richting de finish. Maar rond de 70 meter begon de tractor naar links te trekken. Hans zorgde bijna voor wat miscommunicatie met de eindvlagger door even van het gas te gaan, zodat de rode vlag al in de aanslag stond om omhoog te gaan. Maar net op tijd realiseerde de oplettende vlagger dat Hans weer gas bij gaf en doortrok naar 104,70 meter. Daar kwamen de daaropvolgende tractoren niet overheen zodat een eerste plek ons ten deel viel. De Mittas banden hebben goed werk verricht en hebben we hiermee weer een goed stel reservebanden.

Opperste concentratie in parc ferme

Zo rond zessen kon de reis, met weer twee bekers en dank aan de organisatie van Tractor Pulling Hassmoor richting het zuidelijk gelegen Holland aangegaan worden. Een tevreden team die met weer een kort sleutel- en controleweekje voor de boeg aankomend weekend Made op het programma heeft staan.

eerstvolgende wedstrijd
Grand National : 15 juni Made
Eurocup : 16 juni Made.