VDB Megapull Stroe 2019

Na een letterlijk stormachtig weekje ging deze zaterdag het team richting VDB Megapull Stroe.
Bij aankomst moest er eerst omgebouwd worden naar de Modified setting en de Argos Oil Whispering Giant werd tot het ophalen, vanwege de dreigende wolken, onder het zeil gezet.
Net voor de klasse begon was er een korte regenbui, maar dat viel alles mee.

De baan was noch te zacht, noch te nat, maar het was enorm moeilijk om van de start weg te komen. Nadat de Argos Oil Whispering Giant, als tweede op rij, een proeftrek mocht rijden en het eerste team over de linker buitenlijn strandde, besloot ons team wat meer vanaf rechts te starten. Zoals al vermeld was t moeilijk weg te komen en kreeg de tractor pas grip na zo'n 40 meter. Maar er was geen houden aan, recht op de rechter buiten lijn af en er kon niet op tijd gecorrigeerd worden.
Gelukkig was dit dus een proeftrek dus had ons team een tweede kans. Met de ervaring van de eerste run werd nu meer van links gestart en kon de tractor het nu wel goed oppakken met 105,67 meter als resultaat.
Het was een aparte kwalificatie met veel buiten de baan resultaten. Ook de finale van vier leverde een diskwalificatie op, waardoor wij verzekerd waren van een podium mits wij binnen de lijnen bleven. Echter weer vlak na de start een ontstond een groeiend wiel en Bas wilde geen risico’s nemen en stelde zich na 57,58 meter tevreden met een derde plek. 

 

 

foto's met dank aan Nieck de Waal en Pullingpics.de

Tijdens de ombouw naar de Unlimited zijn gelijk de remmen gecheckt. Het leek erop dat in de Modified de rechterwielrem zwaar liep. Met wat kracht kon deze weer los gemaakt worden voor de volgende runs en werden de banden gewisseld worden voor de Alliance pullers.

Door wat uitloop en tijdsdruk, o.a. toch ook vanwege het weer werd besloten om s'avonds op de andere baan te rijden. Het team gebruikte de uitloop alvast om de bus zoveel mogelijk klaar te maken voor de terugreis zodat ze na de wedstrijd zo snel mogelijk de weg op konden.

De baan was van heel andere kwaliteit dan de baan waar de Modified op gereden had, veel harder en de banden kregen het zwaar te verduren. De sleepwagen zette zwaar in, zodat de finale niet te groot zou worden. Gestart van het midden ging de Giant mooi hangen en werd zonder te remmen een afstand van 92,51 meter neergezet.

foto met dank aan Pullinpics.de

Twee derde plekken op één dag en een aantal sterke teams ook achter ons gelaten stemde het team zeer tevreden en kon snel naar huis gegaan worden.  Met een redelijk kort nachtje te gaan zal zondag de Argos Oil Whispering Giant weer vertrekken, richting Duitsland, Hassmoor om hier op uitnodiging tweede pinksterdag in de Duitse competitie een wedstrijd mee te rijden.

volgende wedstrijd:
Demo : 10 juni Hassmoor
Grand National : 15 juni Made
Euro Cup : 16 juni Made