Euro Cup Bernay 2019

Na een relatief normale week, met de basiscontroles en het aanscherpen van de banden, trok ons team zaterdagmorgen vroeg op naar Frankrijk, Bernay.  Met wat vertraging door een ongeluk en wegwerkzaamheden in Belgie kwam het Argos Oil Whispering Giant team eind van de middag in Bernay aan.
Bij aankomst bleek de trap niet meegegaan te zijn. Omdat de temperatuur wel vroeg om wat beschutting moest de luifel toch wel uit. Niet voor een kleintje vervaard werd Grote Peter het opstapje om dit klusje te klaren en kon daarna beschut de maaltijd genuttigd worden. 

 

Ook hier, op het wedstrijdterrein, vertraging. Ditmaal door o.a. stroomstoring en uitloop, zodat onze klasse, bijna traditioneel, tegen half twaalf s nachts begon.
De Heavy Modified klasse werd gestreden tegen de Franse sleepwagen, die ook nog voor wat vertraging zorgde omdat deze tussentijds nog een reparatie nodig had.

De kwalificatierun ging weer super.
De baan was er eentje, die ook dit jaar goed bekeken moest worden, alvorens te besluiten waar de juiste plaats op de baan was, waarvandaan gestart kon worden. De linkerkant was boterzacht en daar moest je de grip niet vandaan proberen te halen. Met die kennis, vertrokken we vanaf het midden en we gingen als een speer. Met een redelijk gemak voorbij de full pull lijn. Maar met ons, konden ook de andere teams door naar de finale. Daar begon de strijd opnieuw met onze Argos Oil Whispering Giant als eerste finalist.
Eigenlijk met dezelfde tactiek alleen sneller vertrokken dan de eerste run. De tractor begon gelijk flink te steigeren en ook gevaarlijk dicht naar de rechterlijn te wijken. De enige optie, om niet over de krijtstreep te geraken, was het gas maar dicht te doen.
Met 92,26 meter moesten wij afwachten wat de rest van de teams gingen doen. Wetende dat er meer in zat, waren we dan toch ook wel tevreden met uiteindelijk de vierde plek.
Dit betekent in het klassement van de gedeelde tweede plek af, naar de derde. Maar de schade is beperkt gebleven en met nog één wedstrijd in de Euro Cup te gaan, zijn we nog echt niet afgehaakt.

Ook heeft zoon (van Bas) Bram weer een weekendje training in Tractorpulling achter de rug waarbij hij voor de eerste keer in de Heavy Modified setting heeft helpen starten. Na goed werken is goed rusten en na een goede nachtrust kon het team zondagmorgen weer huiswaarts keren.

Aankomende week moet het team de tractor weer klaar maken voor een driedubbele wedstrijd.
In twee klassen op zaterdag en tweede pinksterdag een demo.

volgende wedstrijd:
Grand National : 8 juni Stroe
Demo : 10 juni Hassmoor
Euro Cup: 16 juni Made