Westrijdverslag Bernay (F)

De voorbereidingen voor mijn eerste weekendje met het team van Whispering Giant eindigden op vrijdagnacht om 01:30. Nog snel even een paar broodjes smeren om vervolgens voor over 4,5 uur de wekker te zetten. Ik (Yvonne) ga voor het eerst met Joost en de mannen mee, mee naar Frankrijk. Waar we precies heen gaan weet ik niet, en wie er meegaan weet ik alleen doordat hij me een paar foto’s heeft laten zien van Peter, Bas, Hans en Patrick. Ach ze zien er aardig uit, het komt vast goed dacht ik. Hoe spontaner de onderneming, hoe positiever de herinnering is mijn ervaring.

Een paar uurtjes later dus gaat ons wekkertje en springen we na een kort nachtje de auto in richting de Hoef. Aangekomen zie ik dat we er als eerst zijn! Meestal moeten we haasten om op tijd te zijn, dus dit móet het bewijs zijn van zijn enthousiasme.

Vlak voor we instappen geven alle mannen me een hand. Alles wordt ingepakt en om 7 uur rijden we op weg naar Bernay, Frankrijk. Na wat vertraging komen we aan. En jawel, de “kokkin” kan nog hamburgers bakken ook!! Even snel wat eten want daarna moet er gereden worden.

Daar stond ik, langs de kant…..

Om een lang verhaal kort te maken, een heleboel Frans geratel van een presentator waar ik niks van verstond en een Franse dame die mij (ook in het Frans) probeert uit te leggen wat er aan de hand is. In de tussentijd zag ik alles behalve trekkers. Drie uur later kwam ik erachter wat er gebeurd was. De sleepwagen was kapot en er werd niet gereden.. Later bleek dat zondag alsnog de 4,5 ton gereden werd.

 

Zondag begint iedereen weer met een halfvol glas aan de wedstrijd. Ik sta weer langs de kant. Nu op een plek vlakbij de mannen. En het gaat veel beter! De sleepwagen is gemaakt en ik begrijp al veel beter hoe het nu eigenlijk allemaal werkt. En dus merk ik ook, dankzij mijn nieuwsgierigheid, dat Hans als 1e uit de race is gekomen!

Photo: JB.Rollet - http://www.facebook.com/#!/JbsPullingPictures Photo: Maurice Lefevre 

Results Eurocup 4.5T Modified - Bernay (F) 03-06-2012 

Mannen: Bedankt voor een heel gezellig weekendje tractorpulling! Er is écht geen lef voor nodig om “zomaar” met jullie mee te gaan: Ik heb me onwijs vermaakt!

Yvon.