Eurocup Fuchtorf 2019

Na een aantal mooie, maar droge weken zag het weer, er voor de eerste Eurocup wedstrijd in Fuchtorf, niet veelbelovend uit. Na een zaterdag met dusdanige buien, zodat een klasse verplaatst werd naar de zondag, begon de tweede dag redelijk. Bewolkt, maar in eerste instantie droog begon om 11.00 uur de eerste klasse. Ons Argos Oil Whispering Giant team moest wachten tot ca. half drie voordat de Heavy Modified aan de beurt was.

De baan was van een soort zanderige klei met weinig grip. Het team startte vanuit het midden van de baan, maar een sterk groeiend wiel aan de rechterkant trok de tractor dwars over de baan. Om diskwalificatie te voorkomen moest er continu geremd worden, zodat met een afstand van 84,09 meter in ieder geval de punten voor een een 6e plek binnen zijn. Jammer dat er deze keer niet meer uit te halen was.

Hierna was het zaak om te bouwen naar de Modified opstelling. We waren erg benieuwd hoe de aanpassingen met betrekking tot de sensoren van invloed zou zijn op de prestaties. Helaas waren de weergoden ons, en het publiek, niet gunstig gezind. De tractoren in de Modified klasse stonden in parc ferme klaar toen het dusdanig begon te regenen dat na de bui het prepareren van de baan teveel tijd zou vergen. De organisatie besloot hierom de wedstrijd verder af te gelasten. Voor ons resulteerde dit in het weer terugbouwen naar de Unlimited (vervoers) afstelling.

Na een gezamenlijke maaltijd vertrokken de teamleden richting huis.


De volgende wedstrijd zal de thuiswedstrijd zijn, op 11 mei:  Powervalley in Langedijk