Tractor Pulling Cadzand 2018

Afgelopen week heeft het team voor de zekerheid beide banden van de aanhangwagen vervangen. Geen risico nemen op nog een platte band als het niet nodig is.
Nadat vorige week al een afstelling van de noodstop was aangepast bleek dit niet afdoende de deze niet onnodig te activeren. Daarom is er afgelopen week een mechanische aanpassing aan het aanhaakpunt van de noodstop gedaan.

Na een reis van bijna 4 uur, met een kleine file en de laatste kilometers achter een landbouwvoertuig gereden te hebben kwam het team ruim op tijd aan op het terrein van Tractorpulling Cadzand. Helaas gold dit niet voor alle tractoren. De grote afstand en vertragingen door een aanrijding waren niet door alle teams met voldoende armslag genomen. De organisatie besloot om de wedstrijd daarom een half uurtje uit te stellen, zodat alle verlate teams, sommigen met 6 plekken opschuiven toch nog aan de wedstrijd konden deelnemen.

De Modified klasse stond als tweede op de klok.

Bas startte iets op links en reed op een snel drogende baan de tractor met 103,62 meter de finale in.
In de finale hield hij zich door de afstand van 98,16 meter mooi aan ingezette koers, tweede podiumplek. Waardoor tot nu toe in het klassement de eerste plaats nog is behouden. Er zijn nog te veel wedstrijden op de kalender om zich zeker te voelen op deze plek.

Met het mooie weer is het goed toeven en werd dan door Bas verzorgde maaltijd, als lopend buffet, buiten geserveerd.

Na het ombouwen van de tractor kon de Argos Oil Whispering Giant zich 's avonds opmaken voor de Unlimited klasse. Omdat de baan door zon en windje van zee erg droog was, werd de bandenspanning aardig laag gehouden, zodat meer grip vanaf de start gecreëerd kon worden. Het team besloot met Hans op de bok om vanuit rechts naast het midden te starten om daarna richting het midden of net links van het midden te eindigen. Deze strategie werkt niet, de tractor bleek zich stevig aan de rechterkant te nestelen. Net niet de goede kant om voldoende meters neer te zetten. De 88,82 meter bleek wel goed genoeg voor een 3e podiumplek.


In het klassement veranderde ook hier voor ons niets.

volgende wedstrijd:  EC 28 juli Brande Denemarken.