Tractorpulling Eext 2018

Een, je zou bijna zeggen traditionele, zomer zaterdag Tractorpulling Eext. Met een veranderde opzet dit jaar en voor het eerst alleen voor ons hier de Unlimited klasse.
Met tribunes aan beide kanten en ook voor de kinderen veel te doen, van speelkussen tot tractorpullers in de dop, maar ook andere klassen dan de voorgaande jaren.

Helaas gaf de start behoorlijke vertraging door problemen met het meetsysteem waardoor het al aanwezige publiek lang moest wachten voordat het evenement echt van start ging.
Die tijd was bijna niet in te halen en ook omdat de demo’s wat uit leken te lopen werd de sleeepwagen in de  koningsklasse direct in de finaleafstelling gezet. Qua tijd de juiste beslissing maar vooral voor het publiek en de kansen in deze kleine klasse zeker jammer.

foto: Erik Tipker.

Ons Argos Oil Whispering Giant team had de proeftrek. De start begon wat moeizaam en rond de 85 meter kreeg de Hans de sleepwagen niet verder. Op het moment van het terughalen van de gashendel stopten plots ook alle motoren. De noodstop werd gecontroleerd maar die zat er nog in, dus dat was de oorzaak niet. Er kon geen aanwijsbare reden gevonden worden en kon ook niets worden aangepast.
Door de afstand werd door de wedstrijdleiding wel besloten de sleepwagen veel lichter, maar nog wel finale afstandwaardig te zetten.

foto: Erik Tipker.

De tweede run van ons team ging ook wat moeizaam en hoewel de balans goed leek, had de kracht van de concurrenten hier de overhand. Met een verschil van 84 cm werd ons het podium met 97,63 met ontzegd.  Een vierde plek in Eext, waardoor wij in klassement  ook op de vierde plaats staan.
Volgende wedstrijd :  14 juli Putten.