Made's Powerweekend 2018

Met een minimale delegatie ging Argos Oil Whispering Giant richting Made’s Power Weekend die dit jaar hun zilveren jubileum op hun naam zette.
Op het inmiddels enorm evenemententerrein was het al snel een drukte van belang. Onze teamleden hadden bij aankomst geen tijd om dit op zich in te laten werken. Ze moesten meteen aan de bak om de tractor die, bij twee klassen, altijd in de Unlimited uitvoering vervoerd wordt, om te bouwen naar de Modified klasse.

 

Prachtig pulling weer: droog, af en toe de zon, lekker windje.  Goed toeven voor publiek, maar de baan had wel meer dorst. De wind zorgde voor een snelle uitdroging en moest regelmatig voorzien worden van vocht.
Tijdens de proeftrek in de Modified bleek de sleepwagen een defect te hebben en werd besloten om direct om te wisselen met de oude vertrouwde blauwe Keep Moving, zodat tijdverlies zo in het begin van de wedstrijd minimaal gehouden werd.
Bas ging iets links van het midden weg om iets rechts van het midden te eindigen.
Met een goede start en het zoeken naar balans zakte de tractor rustig naar een beneden, zodat hij met de voorpootjes 30 cm boven de grond recht op zijn doel afstevende.
De baan bood flink weerstand en de sleepwagen was zwaar afgesteld zodat het team zeker tevreden was met de 92,36 meter die het scorebord aangaf. Met maar 2 cm verschil bleek dit een tweede podiumplek. Waardoor er ook, door de nieuwe puntentelling, een positieve verschuiving in het klassement te zien is. Wij kennen de kracht van de andere teams en zullen zeker niet te vroeg juichen, maar we doen goed mee.

Direct na de demo van de Amerikaanse gast The General was het tijd om de tractor klaar te zetten voor de Unlimiteds die als laatste klasse van baan 1 op het program stond. .
20 minuten na de planning om de Unlimiteds te beginnen was het de beurt aan de eerste tractor in deze klasse. Een avondzon en een mooie oranje lucht in de rug en inmiddels weer de Keep Moving Orange in actie. Doordat de wind wat was gaan liggen en de temperatuur iets daalde was de baan minder kruimig dan s middags en beter te hanteren.
Hans ging langzaam van start, de tractor haakte wat later op en reed daarna zonder enige aarzeling naar de 101,69 cm genoeg om de in de finale nogmaals de krachten te meten met de sterksten.
In de finale bleken de concurrenten toch de sterkste kaarten/motoren in handen te hebben, maar met 90,51 meter was de derde plek verzekerd.


 
Zondagmorgen werden de banden nog gecontroleerd voordat de Eurocup Heavy Modified van start ging.
Na de proeftrek werd de sleepwagen lichter gezet zodat de meeste tractoren de full pull haalden.
Het team was tevreden met de kwalificatie run. Tijdens de finale runs zagen we dat een aantal van onze concullega's helemaal aan de linkerkant van de baan tot stilstand kwamen, waardoor Hans besloot om links van de baan te starten om schuin over te steken. Dit was een goede beslissing, met een hele kleine correctie eindigden we op 98,01 meter. Met een paar meter tussen zowel de winnaar als de derde plaats konden we nogmaals dit weekend het podium met een tweede plek betreden.


Eén van onze trouwe fans verraste het team nog door met een mooie vlag met beide Whisperings Giants erop ons aan te moedigen. Dank je wel Wally
Volgende wedstrijd: 7 juli Eext.