VDB Megapull Stroe

Dit weekend arriveerde het Argos Oil Whispering Giant team eind van de ochtend met drie settings op VDB Megapull Stroe. Drie settings, omdat Bram Liefting met zijn micropullingtractor mee was voor zijn wedstrijdklasse. Hier behaalde hij met zijn Giant Fire Stone een mooie 4e plek.

Anders dan voorgaande jaren, waar Stroe vaak te maken had met behoorlijk frisse wedstrijddagen, waren het nu op een zonovergoten wedstrijdterrein met een lekker verkoelend windje, zodat het ook voor het publiek goed toeven was.
Het Argos Oil Whispering Giant team had al snel te maken met een flinke uitdaging, de brandstofpomp stond vast. Zonder brandstof, geen run dus de pomp deels uit elkaar gehaald, maar geen oorzaak gevonden. Gelukkig kon Burning Madness ons uit de brand helpen met een reservepomp zodat we toch de tractor konden tanken, waarvoor grote dank.

De wedstrijd begon aan de Grand National klasse met de Modified, waar Bas na een wat moeilijke start de Giant in een superbalans, met hoofdletter S, de baan overtrok. 104,06 meter was voldoende om aan te haken in de finale.
Weer van de zelfde plek vertrokken in de finale-run reed Bas iets rustiger weg, maar kon hij de tractor in een rechte lijn, met 94,56 meter, naar de tweede podiumplaats rijden. De eerste beker binnen geeft altijd een goed gevoel. Zeker als dit in het klassement ook zijn effect heeft. (zie resultaten en stand Stroe)

 

Het was een behoorlijk warme klus om met deze temperatuur de motoren en banden te wisselen, maar met het briesje erbij was dit onder de luifel van de bus goed te doen.

‘s Avonds rond de klok van half negen was het de beurt aan de Unlimiteds. De zon had ondertussen wat ingeboet qua sterkte, zodat de temperatuur voor de teams op de baan aangenamer werd.
Zoals altijd Hans in deze klasse aan het stuur en vertrok iets links van het midden richting de eindstreep. Met een kleine correctie rond de 70 meter kon hij de tractor net over de full pull lijn zetten.
In de finale run weer links van het midden vertrokken, maar de banden moesten bij de start enorm naar grip zoeken. Toen ze eenmaal echt grip hadden was er onvoldoende snelheid om verder te komen dan 81,08 meter. Voor deze dag was dit voldoende om voor de tweede keer vandaag een tweede podiumplaats te betreden.

 

Op de terugreis werd nog even opgenoemd dat het al een tijdje terug was dat we met twee tweede plekken richting de thuisbasis reden, dat was vorig jaar maar één keer gebeurd in Putten, maar het jaar ervoor in Stroe hadden ook we dezelfde uitkomst.

Volgende wedstrijd: 16 en 17 juni Made’s Powerweekend.