Eurocup Bernay 2018

Zaterdag vertrok vroeg de Argos Oil Whispering Giant bus richting het Franse Bernay.
Een Eurocup wedstrijd die elk jaar traditioneel op de Heavy Modified kalender staat genoteerd.
Eind van de middag kwam het team aan en kon nog even genieten van de te rijden klassen en het massaal toegestroomd publiek, die tot weer laat in de avond voor een gezellige sfeer zorgden.

Over de baan is vorige jaren best wel eens wat gezegd, maar dit jaar was deze prima in orde. Hij was goed voorbereid en bood mooie, eerlijke runs.
Deze wedstrijd werd de weerstand die de tractoren geboden werden verzorgd door een Franse sleepwagen. Dit was in ieder geval nieuw voor ons team. Daarom gingen we de eerste run voorzichtig weg om te kijken hoe deze sleepwagen reageerde. Dat viel alles mee, zowel de tractor als Hans kon de sleepwagen goed handelen. De full pull lijn voorbij rijden in deze kwalificatie run was verder geen probleem. 

 

De finale run kon Hans wat sneller van start en ook hier ging er niets mis. Een mooie run, goed in balans en een goed resultaat. Met 85,86 meter op het scorebord bleken andere teams toch vandaag sterker, zodat een vierde plek ons deel werd. 

 

Tegen middernacht, was de wedstrijd ten einde, maar ging het feestje voor sommige teamleden nog even door. Maar niet voor onze chauffeur van dienst op zondagmorgen, die zat om 08.00 uur weer achter het stuur om het team weer naar de thuisbasis te brengen.

volgende wedstrijd : 9 juni Stroe.