Claas Tractorpulling Loerbeek 2018

Dit weekend reden we een wedstrijd in de Unlimited klasse op een zonovergoten terrein van Claas Tractorpulling Loerbeek.

Door het warme weer was het uitdaging om de baan te voorzien van voldoende vocht om te zorgen voor grip. In de Unlimiteds bleek de baan weliswaar wat aan de droge kant, maar ook hard en eerlijk.

Afgelopen week is er weer volop gesleuteld aan onze Argos Whispering Giant. Het team heeft het differentieel gewisseld en de vertragingsbak heeft ook zijn aandacht gehad.

Veel was er voor de Unlimiteds niet veranderd, na de vorige wedstrijd.

  
In de kwalificatie ging de Giant er netjes vandoor. Met redelijk gemak werd de full pull lijn gepasseerd en kon in de finale gestreden worden voor de te verdelen punten.
De start in de finale was niet zoals gewenst. Bij het oprijden zag Hans dat de klei ruller leek dan in de kwalificatie run. Door de moeizame start met veel wielspin werd de baan overpowerd, waardoor de snelheid in de eerst meters niet overgebracht kon worden in resultaatmeters op de baan. Een verschil van zo’n 12 km per uur tussen de 1e en 2e run zorgde, met 94,16 meter op het scorebord, voor een tekort van 85 centimeter om een beker in ontvangst te nemen.


Voor het team echter geen reden om groots te gaan klussen deze week. Het gewone onderhoud en misschien toch andere banden meenemen naar Bernay volgende week.
Volgende wedstrijd: Bernay 2 juni, Eurocup.