Power Valley 2018

Een thuiswedstrijd, dat wil in dit geval zeggen dat er veel werk door verschillende teamleden wordt verzet om de organisatie te helpen voorbereiden. Afgelopen week werd met man en macht geholpen het terrein klaar te krijgen voor Power Valley Langedijk. 

De weergoden waren goedgezind. Weliswaar een bewolkte, maar een droge dag met niet te veel wind zorgde voor een prima tractorpulling setting. Vanaf twee uur zagen we het publiek gestaag binnenkomen en er werd volop gebruik gemaakt van de zit tribunes.
De kleibaan bood flink tegenstand en de sleepwagen werd de hele dag strak afgesteld, waardoor het een behoorlijk kluif werd om de full pull line te halen.

De Unlimited reed in het middagprogramma. Toen onze tractor aan de beurt was, onder begeleiding van het Whispering Giant lied, van de band Oos Joos, trok Hans weliswaar flink weg, maar de tractor deed niet wat er van verwacht werd.
Een enorme wielspin aan de rechterkant met een bijna stilstaande linkerwiel gaf totaal geen grip.
Op het moment dat we 6 % voor overspeed zaten en de motoren niet op volle toeren draaiden, besloot Hans te stoppen, met het oog op een tweede poging. Echter door een een flinke duw van de sleepwagen kreeg de Argos Oil Whispering Giant het net niet voor elkaar om voor de 30 meter tot stilstand te komen voor een tweede poging. Met 30,39 meter was het einde actie in deze klasse.

Er was weer veel bekijks bij het ombouwen van onze Argos Oil Whispering Giant en Bas gaf voor veel omstanders uitleg over het wel en wee van onze turbinetractor.
Als het team moet ombouwen, qua motoren bij het rijden in twee klassen op één wedstrijd zijn ook altijd een extra set wielen mee. Ter plekke kan besloten worden in de Modified op ander rubber te rijden dan in de Unlimited. Ook deze dag werd besloten om alsnog te wielen te wisselen. Ook dat is voor de toeschouwers in het rennerskwartier mooi om te zien hoe deze gevaarten van ca. 200 kg per stuk, moeiteloos worden gewisseld. 

Rond de klok van 19.00 uur ging de Modified van start. Een beetje uitgedunde klasse omdat twee teams in de Unlimited dusdanig schade had opgelopen dat een run in de Modified er niet meer in zat.
Maar genoeg spektakel door de andere teams. Tijdens de klasse leek dat veel tractoren naar links trokken en allemaal moesten corrigeren om binnen de baan te blijven.
Bas reed gedoseerd weg, om de baan niet te overpoweren. Deze strategie bleek juist, hoewel Bas net wat startsnelheid miste voor de overwinning.  93,84 meter was het resultaat en daarmee was de tweede podiumplek, naar tevredenheid van het hele team, gehaald.

Volgende wedstrijd:  26 mei Loerbeek.