Füchtorf 2018

Eurocup Füchtorf 2018
De eerste buitenwedstrijd 2018 is een feit. Zaterdagmiddag vertrok het team van Argos Oil Whispering Giant richting de eerste Eurocup wedstrijd in Füchtorf waarin ons team in de Heavy Modified zich weer waar moest maken.
Zondagmorgen op het terrein wakker geworden met een licht zonnetje en, op een paar spetters na, een redelijk droge dag gebleven. De baan was flink nat gemaakt maar, ondanks de zorg, werd de klei  naarmate de wedstrijd vorderde kruimiger.
Het team hoefde niet om te bouwen en kon met de Heavy Modified als laatste programmaonderdeel ook genieten tijdens de eerdere klassen die gereden werden.
Op zich op tijd richting de weegbrug en net na de klok van vijven begon onze klasse. Argos Oil Whispering Giant reed vandaag voor het eerst met nieuwe banden dus was het spannend hoe deze zich zouden gaan gedragen.
Nadat Hans van start was gegaan, begon de tractor wat te bokken, waardoor gedacht werd dat deze run gedoemd was te mislukken. Plots pikte de tractor de grip op. Hoewel de Giant naar links trok kwam de tractor nog net links binnen de baan de full pull lijn over.


Met de ervaring van de eerste run werd besloten om de sleepwagen een bandenspoor meer naar rechts  neer te zetten. Iets meer marge voor als de tractor weer naar links zou trekken.
Helaas, na een onstuimige start was er richting rechts geen houden aan. Hans had te kort tijd om voldoende te reageren waardoor er niet eerder gestopt kon worden voor de rechterband een wit lijnspoor had opgelopen. Bij de 55 meter leverde het een buiten de baan diskwalificatie op.


Teleurstelling in het team. We hadden gemikt om de eerste punten binnen te slepen en het is zeker in de Eurocup niet lekker om met een achterstand te beginnen. Al met al een vierde plek in het klassement.
Na het opruimen en inladen ging om kwart over zeven 's avonds de reis weer richting nat Nederland.
Volgende wedstrijd 19 mei Power Valley Langedijk.