Indoor Tractorpulling Zwolle 2018

2018 net begonnen en traditioneel werd de eerste wedstrijd van het jaar, Indoor Tractor Pulling in Zwolle, afgelopen weekend gereden. Argos Oil Whispering Giant was met minimale bezetting voor een dubbele ombouw op tijd vertrokken om tegen tienen bij de IJsselhallen aan te komen. Een drukte alom en het team kreeg een plaatsje in de tweede hal. Bij het uitladen werd al snel een klein defect aan de gator opgemerkt maar dit kon ter plaatse verholpen worden.

Daarna kon de tijd tot aan de eerste wedstrijd voor onze machine gebruikt worden om het langslopend publiek te woord te staan, informatie te geven en posters uit te reiken
In de middagsessie kon de wij in de Unlimited klasse, met Hans op de bok, aantreden. We wisten uit ervaring dat we voor deze baan eigenlijk voor het mooie, een trager differentieel moesten hebben voor een goed resultaat. Maar ook met het huidige differentieel hebben we in het verleden niet onverdienstelijk gereden. De Nederlandse teams waren in deze klasse in de minderheid. Van de zeven teams kwamen er vier uit Duitsland, Frankrijk en Italië. Voor het publiek prachtig om te zien hoe de verhoudingen op Europees gebied zijn op de kleibaan. Deze baan zag er veelbelovend uit, hij gaf aardig grip mee. Helaas door te veel ongelijke wielspin trok onze tractor direct naar rechts waardoor Hans moest corrigeren en de Giant ging met een boog naar links. Extra meters over de breedte van de baan dus, met als gevolg een afstand van 87,49 meter.
Daar waar in de kwalificatie de Nederlandse teams qua aantal in de minderheid waren, streed alleen de Italiaanse Four no Hemi met de overige Nederlandse teams in de finale voor een podiumplek.
De gewichten, die achter op de tractor zaten, waren grotendeels verplaatst naar het midden, net voor de achterbanden. Op zich een goede beslissing, de tractor trok de sleepwagen in eerste instantie recht vooruit, maar daarna kwam de rechter witte lijn toch erg dichtbij. Om geen risico te nemen om buiten te baan te belanden werd de tractor stilgezet. Hierna is het dan in spanning afwachten of de volgende afstand verder meet dan onze 78,63 meter. De concurrenten deden het beter, maar een derde podiumplek werd toch bereikt.

Voor de avondsessie werd de 4 turbine setting omgebouwd naar een 3 turbine setting voor de Modified. Hier moest Bas direct na de start zoeken naar grip maar kon de toch met 88,74 meter een finale afstand neerzetten.  Omdat wij de laatste startplaats hadden en ons kwalificeerden voor de finale moest er flink gehaast worden. Nog voordat wij konden bijtanken stond de eerste tractor in de finale al voor de sleepwagen. Gelukkig hebben onze motoren niet te veel last als de tijd tussen twee runs krap is.  Maar door de haast kreeg de tractor bij het starten te weinig lucht omdat de luchtslang niet goed uitgelegd was. Hierdoor moest er afgekoppeld worden en de slang opnieuw aangesloten worden. Door een beetje spelen met het gas, leek het er toch op dat we meer meters konden maken, maar door ook hier een lichte correctie stond de tractor stil op 90,23 meter. Voor vandaag nóg een podiumplek, ditmaal een tweede plaats. Met een goed gevoel, genoeg data en 2 bekers, ging het team weer richting Noord-Holland.