Tractorpulling Hajdúböszörmény 2017

Afgelopen donderdagavond begon de 22 uren durende reis richting Hajdúböszörmény voor de Eurocup. Met wat oponthoud ivm de vele wegwerkzaamheden in Duitsland en een kleine file door een bermbrandje in Hongarije kwam de Argos Oil Whispering Giant vrijdag om 23.00 uur aan op plaats van bestemming. Met heel ander weer dan in Nederland en onderweg. Zonnig en ruim 30 graden, zodat enige creativiteit nodig was om team en tractor tegen de zon te beschermen.

Rond een uur of drie was de Heavy Modified aan de beurt. De baan werd goed nat gehouden maar droogde zo snel op, dat het bovenste laagje snel te rul was om de tractoren goed grip te geven. Bij de run van Fenrir ontstond commotie rond de sleepwagen. De ballastbak van de sleepwagen stond niet goed ingeschakeld waardoor deze een eigen leven ging leiden en de motor van de sleepwagen dusdanig beschadigd werd dat deze met een kraan van de baan gehaald moest worden. De reservewagen werd ingezet en dit zorgde voor enig oponthoud.

Bas reed vandaag de tractor vanuit het midden. Zowel linker- als rechterkant van de baan werd door ons ingeschat als niet goed berijdbaar. Direct na de start had de tractor te weinig grip en kreeg hij een groeiend wiel. Bas hield even gas in, maar bij de tweede poging gooide meteen weer een groeiend wiel roet in het eten waardoor de snelheid er niet in kwam. Meer dan 69,83 meter zat er dan ook niet in. Dit was zeker geen baan voor de turbine motoren waar de wielspin niet, zoals bij de andere tractoren, begrenst wordt door het motortoerental. Door de vierde plaats is de top in het klassement niet veranderd, het Argos Oil Whispering Giant team blijft op de derde plaats in het klassement staan.

Nu is het snel naar huis want dinsdag staat de volgende wedstrijd in het Nederlands klassement weer op de kalender. Dan is de Unlimited klasse, waar nog wat “uitdagingen” voor ons team zijn, aan zet in Zele.