Tractor Pulling Lochem 2017

De Argos Oil Whispering Giant reed afgelopen weekend achter een paar heftige buien aan richting Lochem. Buien die het wedstrijdterrein flink nat kregen. Hierdoor kon voor aanvang van de wedstrijd de baan niet voldoende geprepareerd worden en moest gewacht worden tot het droog was. Maar toen de wedstrijd eenmaal van start ging was én bleef het droog. Onze vaste Modified rijder, Bas, genoot van zijn vakantie hierom moest Hans de honneurs waarnemen. Gezegend met een dosis bijgeloof had Hans een hard hoofd in het behouden van de 1e plek in het klassement. Met daarnaast een licht griepje en de risico's die op dit moment speelt rondom de vertragingsbak, speelden de zenuwen, naar gelang het oosten des lands meer en meer in zicht kwam, wel een beetje op.

Omdat de Modified voor ons team de enige klasse was én als laatste gepland stond, konden de teamleden rustig op de tribune meekijken naar meeste klassen van deze dag. Wat voor voldoende ontspanning zorgde en de kans om goed de baan in de gaten te houden. Deze baan had voor vandaag toch wel wat gebruiksaanwijzingen. Rond de 70 meter zaten flinke zachte plekken en de rechterkant was niet stevig genoeg om de snelheid erin te krijgen.


Photo: Stephan Görtz - www.pullingpics.de

Gezien de verwachte regen op het eind van de dag werd besloten om, net als de eerste twee klassen in de middag, ook de Modified direct in de finale afstelling te laten rijden. De tijd begon te dringen voor de verwachte regenwolken, die achteraf net voor Lochem zichzelf oplosten. Hans begon netjes vanuit het midden, kon niet direct op het gas vanwege het ontbrekende grip, maar de tractor pakte het na een twintigtal meters toch goed op. Vanwege het ontbreken van de snelheid vanaf het begin, kreeg de Giant te weinig vaart om zich in de top drie te nestelen en kreeg met 94,65 meters de vierde plaats toebedeeld. Net voldoende om de eerste plaats in het klassement te behouden en het stokje voor de volgende wedstrijd weer in handen van Bas te leggen. Maar allereerst wordt er aankomende week afgereisd naar Hongarije voor de Eurocup wedstrijd in Hajduboszormeny.