Power Valley 2017

Na een aantal jaren Tractorpulling voor de Standaard klasse in de Wogmeer te hebben georganiseerd, met steeds meer succes, durfde Stichting Tractorpulling West-friesland de stap te wagen om hun eigen Power Valley, www.powervalley.nl te organiseren. Na een gedegen voorbereiding werd met man en macht in één week tijd het wedstrijd terrein opgebouwd in het in het Noord-Hollandse Langedijk. Een combinatie van Standaard klassen, twee klassen Grand National, de Unlimited en Modified, en een mooie Truck showopstelling. Voor het eerst sinds jaren een thuiswedstrijd voor Argos Oil Whispering Giant.

Onze hoofdsponsor Argos Oil zorgde voor de nodige ambiance rondom de tractor en in de VIP tent, waar de relaties en genodigden voorzien werden van een hapje en drankje. Het weer was perfect pulling weer, de zon achter de wolken deed zijn best, maar kreeg niet de overhand en met het windje erbij was het een top temperatuur. Geen strandweer, maar perfect weer om buiten te genieten van schitterende tractoren, indrukwekkende trucks en vrije klasse schoonheden. Het publiek bleef vanaf de eerste Standaard klasse toestromen tot meer dan het aantal waar minimaal op was gehoopt.

 

Na eerst een standaardklasse stond als tweede klasse de Unlimited op de planning. Argos Oil Whispering Giant besloot links van het midden te vertrekken, omdat aan de rechterkant de baan zachter was en dat zou meters kosten in het begin. Meters die hard nodig waren omdat de sleepwagen super zwaar was afgesteld. Geen enkele kans om maar bij de honderd meter te komen. Met de klei achter de tractor hoog in de lucht gooiend waardoor publiek de run minimaal driedimensionaal ervoer (zien, horen, voelen en soms nog ruiken) zette Hans de tractor neer op 90,70 meter. Een goede run, maar meer zat er gewoon niet in. Toch bleek deze afstand voor een aantal concurrenten zelfs te veel, waardoor en derde podiumplek gewaarborgd werd. In het klassement moet ons team even de meerdere bekennen aan Rising Star die door hun 1e plek één puntje voor, onze nu vierde plek, komt te staan.

Veel bekijks van publiek, familie, bekenden en dorpsgenoten die Power Valley aangrepen om toch ook eens langs te komen, de wedstrijd mee te maken en de tractor van dichtbij te bewonderen.

De Modified is natuurlijk met zijn 3,5 ton zo’n 500 kilo lichter dan de Unlimited en de baan was naarmate de wedstrijd vorderde steeds beter geworden, dus van prima kwaliteit voor de laatste klasse. Vanwege de druppels die af en toe uit de lucht vielen en de verwachte echte regen, werd in floating finish gereden. Dat wil zeggen gelijk in finale-afstelling en ook de meters boven de honderdtien gelden als afstand. Na de proeftrek werd de sleepwagen nog iets zwaarder gezet, maar wel zo dat ook daadwerkelijk de hele baan benut kon worden.
Bas begon met half gas, wachtte even om daarna vol op de plank te staan. Hield de tractor in een mooie lijn, met de voorwieltjes mooi boven de grond, pas stil op 106,78 meter. Voor nu een tweede podiumplek, met bijhorende beker. In het klassement nog steeds voldoende voor een 1e plek.

Een prachtige dag, veel plezier voor jong (kinderpark) en oud. Veel te bewonderen aan tractoren en trucks.  Al met al hulde aan de organisatie die met deze eerste Power Valley een topdag heeft weten neer te zetten. Reden genoeg om volgend jaar deze thuiswedstrijd weer op de agenda te plaatsen.

Nu een weekend vrij om daarna voor de Eurocup af te reizen naar Denemarken op 29 juli. De eerstvolgende wedstrijd in het Nederlands klassement is Lochem om 5 augustus.