Made Powerweekend 2017

De tijd gaat snel en zijn we al een aantal wedstrijden in het seizoen 2017 verder. 

Afgelopen weekend kon het Argos Oil Whispering Giant team zich weer bewijzen tijdens de wedstrijden van Made's Powerweekend.

Afgelopen week, omdat in Anholt tijdens de demo de tandwielen in de vertragingsbak van de Modified een knipbeurt hadden gehad, moesten er verschillende aanpassingen voor de Modified klasse gedaan worden om de aandrijflijn niet te zwaar te belasten. Een nieuwe bak maken kost wat meer tijd. En dan moest ook de hoogteverstelling van de trekhaak nog gangbaar gemaakt worden, voordat het team op weg kon naar Made.

Hier werd ook zaterdag onze jongste spruit door Martin Stouten getoond. Martin is bezig om een Micropuller te bouwen naar het voorbeeld van onze Argos Oil Whispering Giant. Motoren één en twee zitten erop en konden de eerste foto's van de spruit in wording gemaakt worden. Geheel in stijl want ook Martin kreeg het officiële team tenue aangemeten.

Het was spannend in de Modified. Een eerste run met de noodgedwongen aanpassingen pakte boven verwachting uit met een eerste full pull van deze klasse. In de finale run was het maximaal haalbare 93,57 meter. Dit bleek zelfs voldoende voor de hoogste trede van het podium. Een lekkere opsteker in deze klasse voor ons team.

Zaterdagavond kon de tractor in de Unlimited aan de bak en was het gelukkig iets koeler, maar t bleef in zomerse sferen. De kwalificatie run ging netjes. We konden met 108,06 aanhaken in de finale.

Twee turbine tractoren en een V8 gingen de strijd aan in de finale. De V8 ging dik in de meters aan ons voorbij maar de turbine tractoren waren aan elkaar gewaagd. Met 58 cm voor de Rising Star kon Hans met onze Argos Oil Whispering Giant het applaus voor de tweede plek in ontvangst nemen.

Zondag, zowaar nog heter, kwam de Heavy Modified, in de Eurocup, als eerste klasse aanbod. Nog voor aanvang van deze klasse mocht Hans in vol ornaat voor de sleepwagen aanhaken, als model voor een van de kalendermaanden in de al traditionele Full Pull Kalender. Na de shoot werd begonnen met de Eurocup klasse.

De baan trok naar rechts, werd dus iets links van het midden gestart waarna, met een mooie rechte run, de tractor zich met 101,87 meter in de finale plaatste. Weer met drie tractoren in de finale moesten wij genoegen nemen met een derde plek vanwege een diskwalificatie omdat we deze keer vanuit dezelfde beginpositie in één streep naar de rechterkant trokken. Net te laat gestopt waardoor het krijt de banden wit kleurden. Er had zeker een tweede plek in gezeten als de baan net even breder was.

Toch drie bekers in één weekend, een resultaat waar de teamleden mee thuis konden komen.