European Superpull Ahoy, Rotterdam 2017

Dat het team volgens vast patroon werkt en bij verandering, zoals vertrekken vanuit de nieuwe loods,  weer even moeten wennen bleek wel uit het feit dat net na vertrek de headset nog niet in de bus lag. Toch wel belangrijk genoeg om even terug te rijden. Gelukkig was de snelweg nog niet bereikt en kwam de aankomsttijd in Ahoy niet in gevaar. Daar waar afgelopen week nog de dartpijlen door de lucht vlogen, lag zaterdag een kleibaan voor de European Superpull Ahoy.

In de middagsessie was de laatste klasse gereserveerd voor de Modified. De tractor trok naar rechts en Bas moet even de rem aantikken om te corrigeren. Het corrigeren had geen effect op het resultaat. De afstand was genoeg om in de finale te starten. Voor de finale koos Bas voor de dood of de Gladiolen. Niet remmen, maar vol gas tot het eind. Corrigeren was niet nodig, maar de snelheid ontbrak voor meer dan een vierde plek. Omdat het team zonder onze vaste toeschouwers naar deze wedstrijd kwamen, wist Peter-e dat op de VIP tribune toeschouwers zaten die we wel konden vragen om onze run te filmen, waarvoor dank. 

Teamlid Arie hoorde tijdens de controle van de tractor een raar geluid bij het differentieel. En hoewel de bus vol ligt met gereedschap was niet het juiste voorhanden om verder onderzoek uit te voeren. Na het als aandachtspuntje voor aankomende weken genoteerd te hebben  is besloten om het risico te nemen om toch aan te treden in de avondsessie. Na de ombouw en het wachten op onze laatste sessie waren de regengoden niet van zins om rekening te houden met de teams. Bij het positioneren voor de hal vielen eerst druppels en al snel  was het zeil hard nodig om de tractor een beetje droog te houden.

In de Unlimited, waar ook nu weer Bas op de bok zat, had de Argos Oil Whispering Giant de proeftrek. Omdat de sleepwagen zwaarder gezet werd na deze trek, reed Bas in de herkansing nogmaals over de full pull lijn. In de finale trok de tractor teveel naar het zachte gedeelte aan de rechterkant om genoeg vaart te houden voor een goede afstand. De 48,42 meter was wederom een vierde plek waard.

De aankomende weken zal het team bezig zijn met de afwerking van de loods en de voorbereidingen voor de buitenwedstrijden te beginnen in Stroe, op 13 mei.