Oliehandel.nl Indoor Tractor Pulling 2017

De eerste wedstrijd van 2017, traditiegetrouw, in de IJsselhallen in Zwolle. De motoren van de Argos Oil Whispering Giant houden niet zo erg van de kou dus werd de tractor buiten de bus, tijdens het wachten op de Unlimited klasse, verpakt en voorzien van warmte via een heater.

Mooi op tijd werd aan de Unlimited klasse begonnen. Het team kon op deze wedstrijd uitproberen hoe de banden die voor de Modified gebruikt worden, zich gedragen in the Unlimited klasse. De baan leek goed, maar was uiteindelijk knetterhard. Hierdoor was grip krijgen vanaf de start niet goed mogelijk. Omdat er niet voldoende gewicht op de neus gehangen was, trok deze teveel omhoog, zodat de run onstuimiger werd dan van te voren ingeschat. Door de correctie van bokbaas Hans kwam de afstandmeting tot 79,03 meter. Goed voor een derde plek en weer genoeg informatie op de datalogger om ons verder voor te bereiden op het aankomend jaar.

Na de middagsessie was er veel bekijks hoe de teamleden in een korte tijd en met behulp van de aan de bus gemonteerde hefbrug, (verkregen via Van der Velden Aluminium, www.alulaswerk.nl) de derde en vierde motor van de Unlimited klasse vervingen voor de derde Modified motor. Waarna er tijd genoeg was voor de boerenkool met worst maaltijd voor de teamleden.

De avondsessie verliep wat onstuimiger dan de middagsessie en door het wachten voor de Modified van start kon gaan koelden de motoren flink af. Onze Argos Oil Whispering Giant had de proeftrek. Een goede afstelling zorgde voor een mooie afstand van 82,67 meter. Voor een baan van 85 meter een mooi uitgangspunt en uitdaging voor de volgende teams. Helaas besloot de wedstrijdleiding op basis van de tweede deelnemer, de sleepwagen lichter af te stellen. Voor ons team, in dit geval, reden om de afstand te laten staan en niet opnieuw te rijden. (de strijd aan andere teams over te laten). Resultaat een vijfde plek, toch dicht bij de afstanden met de lichtere afstelling van de sleepwagen en met een bijna tevreden gevoel huiswaarts, waar de afronding van de verhuizing in onze loods en, met de verwerking van de datagegevens, de tractor aandacht gaan krijgen voor de wedstrijd in Ahoy, Rotterdam, op 18 maart.