De loods staat

2016 is bijna ten einde. De laatste maanden heeft het Argos Oil Whispering Giant team niet stil gezeten. Wat is er veel gebeurd. In oktober gaven we al aan dat we druk bezig waren met de voorbereidingen van de te bouwen loods. En dan blijkt dat vele handen nodig zijn om het één en ander in een record tempo voor elkaar te krijgen.
Door een strakke planning heeft, voordat de loods kon geplaatst worden, Raymond Duineveld op een herfstachtige zondag de muurtjes gemetseld zodat de dag erop begonnen kon worden met de beplating van de buitenzijde loods, waarvoor dank. Ook dank aan Steef Liefting die ons de betonafwerkranden heeft kunnen leveren.


Inmiddels staat de nieuwe loods er, gebouwd door Huisman Gemert, www.huisman.nl Met behulp van RIMONT, www.rimont.nl die de deuren geplaatst heeft en ALUGOOT, www.alugoot.nl die de goten aangebracht heeft. Mede door de goede voorbereiding van het team en onze hulpkrachten stond de loods in no-time en kon het afwerken en indelen binnen beginnen.


Vele uren zijn inmiddels door de pensionada's Siem, Jan Kerssens, Jan Woudstra en Nico Liefting, gestoken in de wandisolatie, rioolafvoer en meest andere binnenklussen, op vrije dagen geholpen door Bram Liefting.
Een aantal teamleden hebben een zaterdag met behulp van een betonzaag die wij mochten gebruiken van GP Groot, www.gpgroot.nl de bestrating voor de loods aangepast.
We konden met behulp van de heftruck van Anema Trucks, www.anema.nl en hoogwerker in hogere sferen klussen uitvoeren, zoals Peter-e, die hiermee de lichtarmaturen in de nok kon aansluiten, en grote Peter de trap kon plaatsen. Aan Joost kon je o.a. het lassen van het hekwerk buiten wel overlaten, zodat het hekwerk voor het afschermen van de loods voor en bij de bouw, geleverd door Scholten Verhuur, www.scholtenverhuur.nl weer verwijderd kon worden.De tijd kan soms meespelen en hebben onze teamleden altijd oren en ogen open en maken hier en daar een praatje. Hierdoor konden we isolatieplaten, lichtarmaturen, deuren en zelfs een trap regelen. 'ome' Kees Zuurbier kon de loods nog voorzien van een voedingskabel. Ondertussen reed teamlid Arie stad en land af voor divers materiaal om binnen het gesteld budget te blijven. Dankzij Vos/Gekas & boot www.vos-gekasenboot.com konden deze materialen allemaal vervoerd worden.

Al met al veel gebeurd en nog veel werkzaamheden te verrichten voordat bus en tractor geplaatst kunnen worden in de nieuwe loods. De diverse werkplekken worden voorzien van ramen en deuren, mede verzorgd door Ferry Gevers zodat diverse ruimtes ook voorzien zijn van daglicht.

Ondanks de drukke werkzaamheden wordt er zeker nog aan de tractor gewerkt, want Tractor Pulling Zwolle zit er aan te komen. De lagers van de achteras, beschikbaar gesteld door FACTA, www.facta.nl worden nagekeken en zo nodig vervangen. Noord Holland Inbouw, www.noordhollandinbouw.nl  heeft de remmen van onze aanhangwagen gecheckt zodat wij weer veilig op weg kunnen.

2017 zal zeker niet rustig beginnen. De eerste maanden staan in het teken van de indoorwedstrijden en de verhuizing naar de nieuwe loods.