De basis ligt

Zoals al aangegeven in het laatste wedstrijdverslag op de site van Whispering Giant zullen de leden van het Argos Oil Whispering Giant team zich deze winter bezig houden met een nieuw project. Een wedstrijd rijden op een Truck en Tractorpulling evenement houdt meer in dan het rijden op en onderhouden van een tractor. Dit team heeft o.a. zes tractoren gebouwd, drie bussen aangepast, een startkar ontwikkeld, een gator verbouwd, twee aanhangers aangepast. Langzamerhand begon het team uit zijn jasje te groeien. De locatie waar we jaren met veel plezier gebruik van hebben gemaakt werd te klein om alles te huisvesten. En in 2016 is het zover. In samenwerking met sponsor Anema, www.anema.nl is het voor ons mogelijk gemaakt om in Alkmaar een eigen loods te bouwen, waar tractor én bus een plek krijgen, waar voor het onderhoud en ontwikkeling volop ruimte is en de plek iets centraler ligt als vertrekpunt naar de wedstrijden.

Afgelopen tijd heeft teamoudste Siem al vele uren, dagen en weken op de nieuwe plek voorbereidingen getroffen om nu in oktober werkelijk te starten met de bouw van de loods. Samen met hulp van teamleden en bekenden is ruimte gemaakt, gegraven, riolering aangebracht, gevlakt, zijn er stelconplaten uitgelijnd en is de fundering gelegd.
Veel dank gaat uit naar de mensen die dit mede mogelijk hebben gemaakt zoals: GP Groot, www.gpgroot.nl voor gebruik van de minigraver; Scholten verhuur, www.scholtenverhuur.nl voor het beschikbaar stellen van de afrastering; VMS Machines, www.vmsmachines.nl voor het gebruik van een Giant shovel; Pro Rent Machine verhuur, www.pro-rentverhuur.nl voor de trilplaat; Anema Trucks, www.anema.nl voor het gebruik van heftruck, divers ander materiaal en ruimte voor koppie en schaft in de kantine; Berenbroek & Buur www.berenbroekenbuur.nl voor het beschikbaar stellen van de bekisting. Daarnaast willen wij ook alle mensen bedanken die ons hebben geholpen, met name toch ook Jan Kerssens en Jan Woudstra die met inzet van spierkracht en zweet menig uurtje mee gebikkeld hebben.

De aankomende tijd, zult u regelmatig de vorderingen kunnen volgen op deze site over tractor in winterslaap en loods in aanbouw.