Truck & Tractorpulling Alphen 2016

Dat de tijd snel kan gaan blijkt ook nu weer. Zo is het 24 april met de eerste wedstrijd voor de deur en zo is het 10 september, de laatste wedstrijd bij Truck & Tractorpulling Alphen. Nog één keertje de wekker en koffie zetten (voor onderweg) en op naar de bus die ook nu weer ingeladen klaar stond voor vertrek. Deze mooie nazomer dag beloofde veel goeds, maar ook druk. We moesten flink presteren om mogelijk nog in de top drie te eindigen van het algemeen Klassement.

De baan was kogelhard. Het midden van de baan werd voor de Argos Oil Whispering Giant de startpositie. Een lekkere strakke run en een full pull zorgde voor een plek in de finale. Teamlid Patrick moest nog even op zoek naar een vervangen kledingstuk want bij het stokken op het eind van de baan kreeg hij de stok tegen zijn been. Daar was de broek niet tegen bestand waardoor het een luchtig geheel werd. Bij de finalerun was hij hierdoor in een rood Valtra gewaad gestoken, uitgeleend door het Next Sensation Team.


Photo: Stephan Görtz - pullingpics.de

In de finale kon ons team als eerste aantreden. Tijdens het wachten was besloten om de tussenbak te wisselen, om de wielsnelheid aan te passen en weer vanuit het midden te vertrekken. Achteraf gezien misschien niet de beste keuze. De start ging niet soepel, de banden hadden te veel draaisnelheid om goed grip te krijgen waardoor wij niet de afstand konden afleggen om de concurrentie te verslaan. De derde podiumplek en de bijhorende punten waren net niet genoeg om in het klassement in de top drie te belanden. Met een vierde plek in het Modified klassement kwam een eind aan het Tractorpulling seizoen 2016.

Stil zitten gaat het niet worden aankomende maanden. Zekers niet, de mannen moeten aan de bak, na in het verleden tractoren bouwen, bussen ombouwen gaat het team deze winter een nieuw project starten. Wat gaan de mannen voor nieuw project aan? Dat kunt u aankomende tijd volgen via Facebook en website.