Fuel Power Event Tzum 2016

Dit eerste weekend van september hield sponsor Argos Oil, www.argosdirect.nl op de Fuel Power Event in Tzum een relatiedag. Onze Argos Oil Whispering Giant, die bij dit event in de Modified klasse zou aantreden, kreeg een mooi plekje naast onze sponsor zodat de genodigden de tractor en bus konden bezichtigen en de verrichtingen van ons team konden volgen. Vandaar dat we al op tijd ’s morgens de loods verlieten om richting het Friese Tzum af te reizen. Het weer zat mee, een stevig windje op de afsluitdijk en een heerlijk zonnetje in Tzum.

De tractor werd in de Modified afstelling met drie turbine motoren tezamen met bus en aanhangwagen naast de ingang bij de stand van Argos Oil geparkeerd. Er was veel bekijks en de teamleden gaven regelmatig uitleg over onze Argos Oil Whispering Giant. Omdat vorig jaar de wedstrijd vanwege het weer was afgelast zou dit jaar onze vuurdoop op deze locatie zijn. Een baan waar voor ons weinig over bekend is, is een des te grotere uitdaging. Bovendien hadden alle teams maar één kans. Vanwege de weersverwachtingen werd er geen risico genomen en was besloten om floating finish te rijden. Het inspecteren van de baan, zachte en harde plekken zoeken en kijken naar de teams die voor ons reden (die zowel naar links als naar rechts trokken na de start) waren de uitgangspunten om te besluiten vanuit het midden van de baan te vertrekken.

De start was rustig. Dit was achteraf gezien wel ons geluk (of ervaring) want zodra de neus van de tractor liftte, begon de Argos Oil Whispering Giant stevig naar links te trekken en moest er flink gecorrigeerd worden. Vlakbij de linker lijn werd toch nog een respectabele 94.30 meter neergezet. Vanwege de stand in het klassement en de teams die nog een afstand moesten neerleggen bleef ook na onze run de spanning erin zitten. Door onze mooie start bleek de afstand goed voor een tweede plek op het Friese podium. Bovendien biedt deze tweede plek vandaag, met nog één wedstrijd te gaan ook nog uitzicht op een podiumplaatsje in het eindklassement.