Tractorpulling Zele 2016

Ondanks dat het geen Nederlandse feestdag is kon het grootste deel van ons team afreizen naar het Belgische Zele waar deze dag wel een nationale feestdag gevierd wordt vanwege de Maria Tenhemelopneming.

Zele was deze feestdag ook de plek voor tractorpulling minnend publiek. De GN Unlimited ging hier de laatste strijd in 2016 strijden. En wat voor een strijd! Met de top twee en drie maar twee punten verwijderd van de eerste plek was elke centimeter belangrijk.

De baan werd, toen het team halverwege de middag aankwam, nog eens opengetrokken en weer aangereden. Er was genoeg tijd om te genieten van diner, entourage en andere klassen voordat de Unlimited aan de beurt was. In het begin van de klasse werd door het prikken van de baan al geconcludeerd dat de rechterzijde aan de startkant een “no go area” was wilde je niet buiten de baan getrokken worden. Dus besloot het Argos Oil Whispering Giant team voor een start iets links van het midden. Via een bijna kaarsrecht spoor werd de Full Pull met redelijk gemak gehaald.

Reden om in de finale op bijna dezelfde plaats van start te gaan, alhoewel de tractor, door een groeiend wiel licht links aanhield werd de sleepwagen, binnen de kalklijnen, op 99,44 meter neergezet, aan beide zijden een verschil van zo'n 60 cm tussen onze concurrenten, met een mooie tweede plek als resultaat. En nog belangrijker, hiermee ook een tweede plek in het eindklassement GN Unlimited 2016 behaald. Een plek die misschien niet verwacht werd in het begin van het seizoen maar door de aansluiting in de top niet te missen was dit wel weer een (zilveren) kroon op het Unlimited jaar.

Voor de Modified zijn er nog een twee wedstrijden te gaan, Tzum 3 sept. en Alphen 10 sept.