Tractor Pulling Lochem 2016

Omdat donderdag de bewerkte banden nog niet gemonteerd waren moest afgelopen zaterdag de tractor voor vertrek geladen worden. Met een paar gasten (neef Nick met Floor en Dick Koster van Racepak) gingen we rond koppiestijd richting Tractorpulling Lochem. Het gebeurt bijna nooit dat we op een wedstrijd, waar we in twee klassen rijden, moeten beginnen met de Unlimited afstelling, maar in Lochem was dit wel het geval, zodat het ombouwen ook in een andere volgorde zou plaatsvinden. Wel konden we in nu voor het eerst gebruik maken van onze nieuwe takel, gesponsord door Laco, www.lacozaandam.com zodat het team met meer gemak kan ombouwen.

Ook veel toeschouwer waren verrast dat de Unlimited als eerste klasse werd gereden. De klasse bestaat uit weinig tractoren en er werd direct in de finale afstelling gereden omdat sommige tractoren niet snel genoeg afgekoeld kunnen zijn voor een tweede run. Zowel Hans als Bas inspecteerden de baan alvorens te beslissen welk spoor gereden zou worden. De zachte plekken waren te klein om er tijdens de run last van te hebben dus een mooie baan waar goed doorgereden kan worden. Een buitje en het daarbij behorende zeil op de baan zorgden voor een kort oponthoud tijdens de klasse.

Hans ging rustig van start voor voldoende grip en eindigde vlak achter zijn voorganger op 108,67 meter, genoeg voor een derde podiumplek. Het gaat in Zele een loeispannende wedstrijd worden waar voor de top drie nog alle kansen open liggen. De uitslag van Zele zal allesbepalend zijn voor de Unlimited.

Sponsor Steve Deane van Zok, www.zok.com (schoonmaakmiddel voor turbinemotoren) was in Nederland en bezocht ons deze wedstrijd om zich te laten voorlichten over het wel in wee in tractorpullingwereld en ons tips te geven over de wijze van turbines reinigen.

Tijdens de Superstock nog een mooi moment toen het publiek massaal naar “opa”  Esselink zwaaide, die vanuit het raam thuis de wedstrijd en zijn favoriet “Hurricane” kon volgen. De Modified klasse liet zich zien op het eind van de avond. Bas reed onze Argos Oil Whispering Giant mooi de finale in. Helaas kwamen we in de finale met 99,01 meter net iets (67 cm) tekort voor een plek op het podium en moeten we nog behoorlijk knokken in de aankomende wedstrijden om de aansluiting niet te verliezen. Nadat de tractor weer reisklaar gemaakt was konden we de nachtelijke rit naar huis weer aan. Al met al een mooie dag, goed georganiseerd door STPL.