Beach Pull Putten 2016

Het tweede weekend van juli is als vanouds gereserveerd voor Beach Pull Putten. De vakantie voor twee teamleden, Grote Peter en Siem is voorbij dus ging het team weer goed vertegenwoordigd  vroeg op pad richting strand Nulde. Onze sponsor, Pablo van Alco chemicals, www.alcochemicals.com die de kit/lijm van onze bus heeft verzorgd, was vandaag te gast om de verrichtingen voor, tijdens en rondom de wedstrijd van dichtbij mee te maken. De “op een na” laatste wedstrijd waar zowel de Modified als de Unlimited op het programma staan en dus met aanhanger zodat er omgebouwd kon worden. Voor het eerst kregen we een plek in het rennerskwartier toegewezen waarbij bleek dat er geen plaats was aan de linkerkant van de bus om om te bouwen. Gelukkig is er tijdens de bouw van de bus nagedacht over de plaats van de bevestigingspunten voor het wisseljuk en konden we kiezen voor plan B, ombouwen aan één zijde van de bus.

De eerste run in de Modified verliep, volgens wens, met een fullpull, dus een finaleplaats als resultaat. Tussentijds de data uitgelezen en besloten om de tussenbak voor de finale te wisselen voor een snellere versie, misschien achteraf niet de optimale keuze. De finale begon verwarrend. Tijdens de eerste run bleek de sleepwagen niet goed afgesteld waardoor Intertechno Lambada afgevlagd moest worden door de oplettende eindvlagger. Gelijkertijd werd besloten vanwege een verwachtte regenbui de baan tijdelijk van zeil te voorzien. Na de ongeplande pauze had Intertechno Lambada de eerste keus om de finale herstarten waarna onze Argos Oil Whispering Giant volgde met een afstand van 91.67meter. Niet genoeg voor een podiumplek en ook het in klassement vergroten we de te overbruggen afstand naar de top drie met een punt.

Na het ombouwen, eten en genoeg aanloop werd het langzamerhand donker en tijd voor de Unlimited. Er werd gestart vanuit het midden en de Full Pull gehaald.
Doordat Rising Star de finale niet kon rijden, in verband met mechanische problemen, was de derde plek op het podium een feit voordat de run gereden werd, maar dat weerhield het team er niet van om alles op alles te zetten voor een treetje hoger. Helaas waren onze turbinemotoren vandaag niet opgewassen tegen de pk’s van onze concurrenten waardoor de derde plek ons deel was. Hierdoor staan we in het klassement nu op een gedeelde eerste  plaats.