Tractorpulling Eext 2016

Na eerst de spatborden getoond te hebben in Made heeft deze week de bus een metamorfose ondergaan. Woensdagmiddag kon het team de bus en aanhanger bij sponsor Free-D-Sign voorzien van onze nieuwe look ophalen. Voor het eerst in het Argos Oil Whispering Giant leven werd vrijdagavond onderweg al kenbaar gemaakt wie we zijn. Laat op de avond werd het Drentse Eext bereikt en nadat de luifel was uitgezet, een nachtmutsje genomen, was het bedtijd. De volgende morgen bleek de weersverwachting  toch wat buitjes in petto te hebben waardoor de wedstrijdleiding besloot de sleepwagen zoveel mogelijk in de finaleafstelling te zetten, zodat rekening gehouden kon worden met de tijd die door regenbuien ingenomen werd. Een prima beslissing.

De eerste klasse voor de dag was de Modified. De teamleden hadden door vrijdagavond aan te komen genoeg tijd om de tractor, die in de Unlimited uitvoering vervoerd wordt, om te bouwen naar de drie motoren versie. De baan was nog niet optimaal ingereden, maar ons team stond als laatste op het program en hiermee konden we het spelletje een beetje afkijken. Bas gooide iets te vroeg het gas open (dit is natuurlijk achteraf makkelijk praten) waardoor hij een moment te laat goede grip vond. Dit scheelde net teveel voor het podium. Even leek de tractor hoog te gaan, maar werd prima gecorrigeerd door de gewichten die op de goede plekken op de tractor geplaatst waren. Een goede twee meter achter de derde plek met 102,36 meter was toch goed voor 4 punten dichterbij in onze uitdaging voor het Nederlands klassement.

Er was voldoende tijd om de motoren en banden te wisselen voor de laatste klasse, de Unlimited, wat weer veel bekijks opleverde. Bij de prostocks werd al opgemerkt dat men bij de start op baan rechts goede grip vond, de linkerkant leverde gezien de structuur risico op. Hans besloot dit voorbeeld te volgen door zoveel mogelijk rechts te beginnen en een beetje links aan te houden. Tijdens de run, Hans leek wel een echte landbouwer, verzette hij het één en ander aan klei. De muur van klei achter de achterwielen leverde spectaculaire beelden op, dit is goed op de beelden te zien. De klei belandde zowel over de wielen als over de sleepwagen. Toch pakte de run prima uit: 110,64 meter bleek genoeg voor een 1e plek op het podium. Met iets meer afstand van de derde plek staan we op een goede tweede plek in het klassement, met nog één punt verschil goed te maken.

Een mooie afsluiting van een prachtig georganiseerd Tractorpulling Eext.