Diskwalificatie in Oudenhoorn

Het afgelopen weekend was voor Whispering Giant niet het beste weekend. Voor de Modified was het team naar Oudenhoorn gereden. Het weer was prima: geen regen, geen wind, geen zon maar wel een aangename temperatuur. En als vanouds prima georganiseerd door STPO. Rond de klok van vieren begon de Modified als eerste klasse en dat viel dit keer niet mee.

De baan was nog vettig en zacht en moest tijdens deze eerste klasse ingereden worden. Na de eerste twee proefruns werd de baan al iets beter. Wel zagen de teamleden dat bij de start goed gas gegeven moest worden. Het Whispering Giant team heeft twee versnellingsbakken en de juiste (hoge) bak stond nu in de tractor. Dit zou goed kunnen uitpakken op deze baan. Het is daarbij nog steeds wel de bedoeling dat binnen de gestelde breedte van de baan de strijd met de sleepwagen aangegaan moet worden. Bas gáf veel gas, maar trok naar de rechterkant en reageerde net te laat. Hoewel hij daarna richting de linkerkant van de baan halt hield bleek de rechter achterband voorzien te zijn van witte kalksporen. Buiten de baan terechtkomen tijdens een run in de Modified was al een tijdje geleden. Het moest even bij Bas doordringen dat deze wedstrijd eindigde met een diskwalificatie, een gedeelde 11 plaats en 6,5 punt. Op de volgende wedstrijd, in Made, moet vanaf een vijfde plek in het klassement weer omhoog gewerkt worden.

Na het inladen van de tractor en een gezamenlijke warme maaltijd in de bus kon het team de rest van de wedstrijd als toeschouwer genieten voordat richting huis werd gegaan.


Photo: Stephan Görts - pullingpics.de


Photo: Stephan Görts - pullingpics.de