Claas Tractorpulling Loerbeek 2016

Afgelopen donderdag kreeg de bus alle aandacht van het team omdat de luchtvering dienst weigerde. In plaats van de tractor te laden moest de oorzaak van deze storing achterhaald worden. Het bleek een luchtventiel de zijn die de geest had gegeven. Zaterdagmorgen werd het bestelde ventiel opgehaald en tussen de chassisbalken gemonteerd voordat er richting Claas Tractorpulling Loerbeek gereden kon worden. Het leverde totaal geen stress op maar er werd wel bijna brandstof en wat gereedschap vergeten in te laden. Evengoed op tijd vertrokken en net onderweg werd gevraagd of iedereen zijn oordoppen bij zich had, omdat uiteindelijk de headset in alle hectiek toch nog vergeten was.

Na een hevige plensbui onderweg en de niet optimale weersvoorspelling viel het, aangekomen in Loerbeek, allemaal wel mee. Op het wedstrijdterrein was niets van nattigheid te merken. In het begin zonnig en wat benauwd maar toen het zonnetje werd bedekt door bewolking was het aangenaam vertoeven in Loerbeek.
Mooi op tijd kon de Unlimited klasse aantreden. Na de proeftrek werd de sleepwagen nog iets lichter afgesteld.
De baan zag er goed uit, maar bleek op het eind toch iets losser gereden te zijn waardoor veel kracht verloren ging. Hans ging (te) rustig van start, waardoor de snelheid er niet in kwam. Zonder zelf te hoeven corrigeren hielp de sleepwagen onze tractor op 94,48 meter tot stilstand te komen. Genoeg voor een derde podiumplek. De tweede wedstrijd met twee turbinetractoren op het podium geeft mooi aan dat deze motoren goed kunnen wedijveren met de vele pk's van onze tegenstanders.

Rekening houdend met de schrapwedstrijd dit jaar, staat het Whispering Giant team nu net aan vierde, maar de top vier staat te dicht bij elkaar om nu al conclusies kunnen trekken. Alle kansen liggen nog open.
Volgende wedstrijd is 11 juni in Oudenhoorn.