Megapull Stroe 2016

Zaterdag 14 mei ging bij Megapull Stroe ook de competitie voor de Modified van start. De tweede buitenwedstrijd voelde, net als de eerste, kouder aan dan de wedstrijd in de IJsselhallen in januari. Het zonnetje die af en toe verscheen kon niet van de koude wind winnen en af een toe een buitje maakte het niet aangenamer op. Toch weerhield dit de toeschouwers niet om te komen. Met soms dikke jassen was het publiek en enthousiasme groot om alle klassen aan te moedigen.
Ons team had veel werk verricht voor deze wedstrijd. We konden voor het eerst zelf een extra set banden meenemen in de aanhanger, zodat niet alleen de motor maar ook de banden gewisseld konden worden. Omdat de aanhanger maar één motor kan vervoeren werd na aankomst op het wedstrijd terrein de tractor omgebouwd naar de Modified opstelling. We stonden als laatste op de startlijst, zodat we de verrichtingen van andere teams konden bekijken.
De baan leek goed weerstand te bieden aan de tractoren want alhoewel de full pull lijn aardig werd genaderd bleek hij voor de meeste teams net te ver weg. Zo niet voor Bas. Na een (op Stroe meestal) een zware start ging de Whispering Giant strak over de full pull lijn. In de finale ging Bas goed op het gas, maar trok hij de tweede helft wat naar rechts waardoor hij de keuze had, doorgaan met het risico buiten de baan te raken of stoppen voor uiteindelijk, met 93.11 meter, een mooie tweede plek.

Vaak zijn de Modified en Unlimited gepland als eerste en laatste klasse, zo niet in Stroe waardoor de tijd een belangrijke factor is in het ombouwen van de tractor naar de Unlimited klasse. Zeker als ook de banden gewisseld moeten worden. Maar het team is goed op elkaar ingespeeld en stonden klaar toen de Whispering Giant opgehaald werd voor de strijd van Hans, die door zijn huwelijksreis de eerste wedstrijd moest missen, maar nu weer helemaal aanwezig was. De regenwolken keken dreigend toe en begonnen tijdens de onwijs strakke, snoeirechte run en een dikke full pull toe te slaan. Het zeil heeft deze dag een aantal keer dienst moeten doen, zo ook na de run van het Whispering Giant team.  Nadat het zeil weer naar de kant getrokken was, werd besloten de sleepwagen zwaarder, in de finale-afstelling, te zetten. De baan was toch wat vochtiger geworden waardoor het zoeken was naar grip. Toch was de 94,23 meter goed voor een tweede podiumplek. 18 cm verschil achter nummer één en 36 cm vóór de nummer drie bleken de teams aan elkaar gewaagd. Een geslaagde dag en op naar huis om de volgende dag te vertrekken voor een demo in het Duitse Hassmoor.