Tractorpulling Füchtorf 2016

De eerste wedstrijd in het Nederlands Klassement Unlimited van Truck en Tractorpulling vond plaats in.. Duitsland. Het drukke weekend begon voor dit het Whispering Giant team feestelijk. Teamlid Hans Zuurbier trouwde met zijn Soraya en het stel ging direct op huwelijksreis waardoor hij voor het eerst sinds 2002 een wedstrijd moest missen.

Na een korte nacht voor de rest van de teamleden, vanwege de festiviteiten werd de tractor ingeladen en richting het het buurland gereden. De nacht was koud en de ochtend van de wedstrijd beloofde niet veel goeds, wat het weer betreft. Deze eerste buitenwedstrijd werd zelfs onderbroken voor hagel en sneeuwbuien. Een niet alledaags plaatje voor een klassement die de zomermaanden ander weer gewend is.

Een paar Nederlandse teams, waaronder onze Whispering Giant reden als demo mee in de Duitse 3,5ton Freie Klasse. Vanwege de slechte eerste meters van de baan wilde Bas in de finale rustig wegrijden om daarna volg op het gas te gaan. Maar door nog te weinig grip sloeg de overspeed toe en kwam de tractor op precies 40 meter tot stilstand. Genoeg voor een vierde plek en een tevreden team.

In de Unlimited klom Bas ook achter het stuur, van afstand nauwlettend in de gaten gehouden door Hans die op zijn zonnig vakantieadres via internet (twitter, facebook en appen) het één en ander kon volgen. De baan was er ondertussen niet beter op geworden, pas na tientallen meters kregen de banden wat grip en ging de Whispering Giant boven verwachting goed richting het podium. Met 89,39 meter een tweede plek op het podium en waren de eerste punten van het seizoen binnen.