European Superpull Ahoy 2016


Photo: Imagestudio Eyecatcher - www.eye-catch.net

Na een paar weekjes ogenschijnlijke rust was de eerste zaterdag van maart in de agenda gereserveerd voor European Superpull Ahoy. Op de locatie waar Hans meer dan 10 jaar niet gereden heeft zou hij, nu Bas op vakantie is, de honneurs waarnemen en in beide klassen het stuur vasthouden. Een voorspoedige rit zorgde voor een vroege aankomst. De tractor kon rustig uitgeladen en omgebouwd worden. Verder was er tijd om bij te praten met andere teams en kon men een deel van de wedstrijd als toeschouwer volgen.

Door problemen met de rookafzuiging bij de Keep Moving Orange in de Supersport en Truck klassen moest deze voor de avondsessie gerepareerd worden en deed de oude Keep Moving dienst in de Modified. Hans had bij het inspecteren van de baan geen slechte plekken kunnen ontdekken en reed de proeftrek, die hij in een goede run net niet over de full pull lijn trok en bij 59,56 meter bleef steken. Deze afstand bleek voldoende te zijn voor een plek in de finale. Helaas zorgde twee buitenlandse gasten, de Italiaanse Four no Hemi en de Britse Aftermath, voor niet bedoeld vuurwerk in de kwalificatie en konden zij de finale niet rijden. In de finale kon, ondanks dat Hans iets te snel op het gas ging waardoor er minder grip was om meters te maken, onze Giant zich meten met de top. Een derde plek als resultaat in de strijd tussen de Nederlandse teams.

Results Modified - European Superpull 2016


Photo: Imagestudio Eyecatcher - www.eye-catch.net

Tegen half 10 in de avondsessie was het de beurt aan de Unlimited.Ook nu bleek de baan van een goede gelijkmatige kwaliteit zonder echt slechte plekken.Tijdens de kwalificatie moest even de rem aangetikt worden waarna de tractor het goede pad volgde en zo de finale in kon rijden. Voor de finale bleef met dezelfde afstelling van de sleepwagen genoeg te strijden over voor de teams. Onze Whispering Giant trok iets naar links maar bleef op het eind van zijn kracht nog binnen de baan zodat bijremmen niet nodig was. En ook hiermee werd, voor de tweede keer deze dag, de derde podiumplek betreden. Twee bekers en een Ahoy ervaring voor Hans rijker was de zondag al aangetikt toen de thuisbasis werd bereikt.

Results Unlimited - European Superpull 2016


Photo: Peter Wever