Zwolle 2016

 

Januari 2016. Een nieuw jaar en traditiegetrouw begint dan het Tractor Pulling Jaar met een wedstrijd in de IJsselhallen te Zwolle. Op donderdag de bus tijdelijk uit de winterstalling gehaald en de tractor die in de weken ervoor al een goede check heeft gehad, ingeladen. Op vrijdag gezorgd voor het menselijke genot, drinken en eten, en ingeladen zodat op zaterdag in alle vroegte vertrokken kon worden naar het, dit jaar zonnig, Zwolle.


Erik (van Oosterhout) en Eric (van den Heuvel) zorgden voor het publiekelijke vermaak door uitleg, informatie over teams en tractoren en het overbrengen van hun enthousiasme op de toeschouwers. Ga er maar aanstaan, twee sessies lang zonder enig aarzeling de wedstrijd aan elkaar praten. Veel minder koud dan vorig jaar begon de middag met vooral vrije klassen, de Mini-Unlimiteds, de Light Modified, Light Superstock en tot slot de Unlimited.


Keurig op tijd begon de Unlimited en de Whispering Giant stond voor de proeftrek in the Unlimited. Voor de run gebeurde er voor de oplettende kijker iets wonderbaarlijks. De looplamp die al enige dagen zoek was kwam weer tevoorschijn. Bij het starten werd deze uit de derde motor gegooid.  De motor had geen schade maar de leven van de looplamp was voorbij.
Iets op links vertrok onze Whispering Giant voor een prachtige full pull. Echter werd de sleepwagen zwaarder gezet en moest de run overnieuw. Deze wedstrijd is een mooie gelegenheid om bij een tweede run het net even anders te doen en werd de sleepwagen meer naar rechts gezet. Echter werd de trek een stuk zwaarder en moest Hans eerder halt houden om niet uit de baan te geraken. Maar met een 76,26 meter was wel de finale gehaald. In de finale is de tractor veel meer naar links vertrokken, omdat meer naar het midden, vlak bij de start, een zachte plek leek te komen. Helaas trok de Whispering Giant zichzelf in een spoor en moest er weer geremd worden, waardoor een vierde plek het resultaat was. Omdat de teams in deze klasse behoorlijk sterk zijn is meekomen in de top en vandaag een vierde plek op zich al iets om heel tevreden over te zijn.
Voor de avondsessie moest de tractor omgebouwd worden naar de Modified. Deze klus zorgt voor veel belangstelling van de rondlopende Tractor Pulling liefhebbers. Tussendoor aan de klaargemaakte nasi zorgt samen dat de tijd tussen de middag en avondsessie snel voorbij is.


In de Modified werkten een paar teams zich richting de linker buitenlijn waardoor niet alle teams zich de finale in konden rijden, maar de teams die hier wel in belanden hadden in de kwalificatie allemaal een FP.  Dat de concurrentie groot is ziet men ook wel aan de afstanden in de finale. De derde plaats van Whispering Giant werd gehaald door 23 en 30 centimeter meer te rijden dan nummer vier en vijf. Met bloemen, beker en het wegrennen voor de spuitende champagne kon de tractor weer omgebouwd worden voor de terugreis naar de thuisbasis.