EK Brande 2015

Afgelopen week hebben we wat aanpassingen aan de trekker gedaan om te kijken of het in de Unlimited beter zou gaan in combinatie met de huidige banden.
Vrijdagmiddag vertrokken de bus om 13.30 uur uit de Hoef. Onderweg pikten we nog twee teamleden op en vervolgden we onze weg richting Denemarken. Aan het einde van de afsluitdijk stond de brug weer open, tot blijdschap van de rokers onder ons. Na een korte stop vervolgden we onze weg met in de avonduren een bord macaroni.
Rond middernacht kwamen we aan op het terrein in Brande. We voegden ons bij de al aanwezige teams en konden na een drankje genieten van de nachtrust.

Na een nacht met flink wat regen klaarde het in de loop van de ochtend op en scheen 's middags zelfs het zonnetje af en toe. Begin van de middag begon de wedstrijd en om 17.00 uur was de Modified klasse aan de beurt.
De kwalificatie run was er een uit het boekje. Bas heeft geen rem aangeraakt en zette een mooie full pull neer. Tijdens de pull off ging het niet zo soepel. De trekker had een groeiend wiel. Bas koos ervoor om even het gas los te laten en weer op te pakken. Dit bracht ons tot 93,40 meter, goed voor een derde plaats.
De dag hebben we afgesloten met een barbecue gevolgd door wederom een nacht met veel regen.


Photo: Stephan Görtz - www.pullingpics.de

Results Modified - EK Brande 2015

Zondagochtend tijdens de rijders meeting regende het nog steeds en wist men nog niet hoe laat de wedstrijd kon beginnen. Rond het middaguur werd het droog.
Na de nodige baan-preparatie werden de klassen meteen in de finale afstelling gereden zodat, hopelijk, alle klassen konden rijden voor het weer ons weer parten zou spelen.

Rond 17.00 uur kon de Unlimited klasse beginnen. Onze Whispering Giant startte als 6de vandaag waardoor we al gezien hadden waar de slechte plekken in de baan zaten. Onze strategie was om in het midden te starten en rechts te eindigen. Helaas besloot het lot, spoor, anders. Rond de 40 meter ging de trekker zijn eigen koers. Hij trok naar links en volgde het spoor van een voorganger wat  resulteerde in een afstand van 80,46 meter.
Geen podiumplek, maar wel weer een hoop informatie rijker.


Photo: Stephan Görtz - www.pullingpics.de

Results Heavy Modified - EK Brande 2015

Op naar volgend weekend, waar zondag in Zele alsnog een poging wordt gedaan de verregende wedstrijd van 2 weken terug te rijden.