Tractorpulling Lochem 2015

Afgelopen zaterdag was het de laatste ‘combiwedstrijd’ voor ons Whispering Giant team. Als gasten aan boord waren Hans Bootsma van Anema Trucks & Spare Parts, met zwager Pieter mee en dochter/zuster Marieke. Voor Pieter was het heel lang geleden dat hij naar een Tractor Pulling wedstrijd is geweest gezien de locaties Egmond en Flevopolder en kon hij vandaag het verschil zien van toen en nu. Teamlid Bas en gezin hadden, bijna traditiegetrouw, hun vakantieschema aangepast zodat ook zij van de partij konden zijn en kwam het team rond de klok van één uur op het wedstrijd terrein aan. De mannen zorgden voor de ombouw naar de Modified uitrusting en de rest ging een mooi plekje op de hoge tribune zoeken.


Photo: Stephan Görtz - www.pullingpics.de

De organisatie Stichting Tractor Pulling Lochem had een handzaam boekje voor het publiek waar de standen in bijgehouden en tevens de hoognodige informatie in stond. De Modified stond als eerste klasse gepland en Bas was als negende aan de beurt dus hadden de mannen heel even de tijd om een aantal runs en de baanomstandigheden te bekijken. Ze kwamen al snel tot de conclusie dat deze baan knetterhard was en dat grip zoeken een hele uitdaging zou zijn. Bas ging even links van het midden van start maar vlak na de start legde de tractor zijn neus even neer waardoor hij begon te roeien. Het linker wiel had totaal geen grip meer en dit kostte teveel meters om een competitieve run te worden. Een geluk voor ons team was dat Bertus Boer met de Double Screamin’ net teveel meters wilde maken waardoor hij buiten de baan belandde. Hierdoor verloor hij veel punten t.o.v. de top drie. Bas kon hierdoor in het klassement, ondanks de 8e plek van vandaag, van de derde naar tweede plek opschuiven.

Results Modified - Tractorpulling Lochem 2015

Na het ombouwen van de tractor, de warme maaltijd en het gezellig bijpraten met oud teamlid Alfred en Maaike was het rond half 10 ’s avonds de beurt aan de Unlimited. Om zoveel mogelijk grip te pakken op deze harde baan werd er relatief meer gewicht op de kont van de tractor gehangen. De start was goed, een ritje zoals vroeger, aldus Hans, en een prachtige Full Pull. Misschien met nog een paar gewichten meer achter op de tractor had de finale beter uitgepakt, maar daar ontbrak de tijd even aan en kwam Hans met 86,43 meter net tekort op Inter-Techno Lambada. Doordat Komeco Simply Irresistible een prachtig sterke run had neergezet en Rising Star (weliswaar met een schitterende run waarmee zowel ons als Inter-techno Lambada voorbij reed), zijn voorwiel net over de zijlijn had laten landen, dus gediskwalificeerd werd (maar de afstand beloond door het publiek met een staande ovatie) kon Hans de derde plek op het podium betreden.


Photo: Stephan Görtz - www.pullingpics.de

Results Unlimited - Tractorpulling Lochem 2015

Terugkijkend op een prachtig georganiseerde wedstrijd met een hoog evenement gehalte door o.a. de kinderattracties, eet en winkelkraampjes en een mooi muziekpodium gingen we weer op weg naar huis.

Volgende wedstrijd is zaterdag 8 augustus in Montfoort.