Beach Pull Putten vervolg 2015

Zaterdag begon de dag voor het team na, voor sommigen een kort nachtje en ontbijt, met de tractor ombouwen naar de Modified. Zowel de motoren als de banden werden gewisseld.

Ook arriveerde Event4All met de schitterende Bungee-run Tractor pull Whispering Giant spel/springkussen die voor veel kinderplezier zorgde. 

Als tweede klasse kon de Modified van start.  In vorige jaren werd veelal vanaf de rechterkant gestart, maar gezien de prestaties van de tractoren op de baan werd deze keer besloten om de tractor schuin links neer te zetten en overdwars richting de rechterkant te rijden. Op zich helemaal geen verkeerde beslissing maar door weinig grip bij de start kwamen de voorwielen wat laat omhoog en tipten nogmaals op de baan. Hierdoor kwam de tractor aan de rechterkant op 96,20 meter tot stilstand. Goed voor een derde plek op het podium.  Met de overwinning van vorige week zorgt deze afstand voor een gedeelde tweede plek in het klassement en een zeer tevreden team.

Na het ombouwen van de tractor werden de banden die de Modified zoveel goeds brengen op de aanhanger gelegd om naar huis gebracht te worden.

 

Esther had zich opgeofferd om  in de warme bus een maaltijd te bereiden, zodat de teamleden met aanhang zich met een heerlijke kip-kerrie schotel konden voorbereiden op de avond en Heavy Modified.  In deze laatste Eurocup voor de Whispering Giant was de strijd nog niet beslist en kon nog van alles gebeuren in de top drie. Wij moeten  het  niet van onze kracht hebben maar van vooral geen fouten maken. Daarnaast een stukje geluk dat de andere teams in hun enthousiasme misschien wat meters laten liggen. Maar zowel de Green Fighter als Inter-techno Lambada hielden hun hoofd koel waardoor de 82,64 meter een derde plek opleverde, zowel in de dagzege als in het eindklassement. 

Jammer dat we de grote beker niet konden pakken, maar anderzijds terug naar huis met een plaats in de top drie in de Europese strijd is zeker niet onverdienstelijk.

Nu de eerste strijd gestreden is, kunnen wij aankomende weken de pijlen verder richten in de Grand National, met Lochem als eerstvolgende wedstrijd.

Volgende week zondag, 19 juli gaat de Whispering Giant van stal om een demo te rijden, dicht bij huis, in Wogmeer tijdens Tractor Pulling West Friesland, www.tractorpulling-westfriesland.nl