Wedstrijdverslag Megapull Stroe

Gisteren zijn we om 11.00 uur vertrokken richting Stroe. Eenmaal aangekomen zijn we direct begonnen met het ombouwen voor de Modified klasse (de voormalige 3,5 ton vrije klasse) waarin wij als eerste moesten aanhaken voor de proeftrek, maar helaas wilden de onderste 2 motoren niet starten.  Wij besloten 6 plaatsen op te schuiven.
Hierna was de oorzaak snel gevonden, door de opgelopen spanning was Hans vergeten de stopmagneten op de brandstofpompen in te drukken. De omstandigheden op de baan waren niet optimaal, dit uitte zich in niet al te beste runs en veel schade bij de verschillende deelnemers. De gewichtsverdeling van de Giant was een grote gok, met Füchtorf in het achterhoofd hebben we achteraf gezien een goede keuze gemaakt. Met de muziek van Oos Joos op de achtergrond vloog de Giant richting de Full Pull lijn, maar bleef steken op de 93.25 meter. Dit bleek uiteindelijk goed voor een geweldige eerste plaats.

Results Modified - Megapull Stroe 12-05-2012

 

 
Nu werd het echt werken omdat met behulp van het hijsportaal, geleverd door de firma Van Gool, de motoren gewisseld moesten worden voor de Unlimited klasse (4 ton vrije klasse).
Dit was voor ons een nieuwe uitdaging, Hans was op de heenweg al bezig met puzzelen hoe hij de het gewicht op de Giant moest verdelen, en waar hij de 500 kg moest weglaten om te voldoen aan het gewichtslimiet van 4000 kg. De uitdaging werd alleen maar groter omdat de Unlimited op de andere baan moest rijden dan de eerder verreden Modified klasse en ook omdat we voor een, voor ons, vreemde sleepwagen moesten rijden.

 
Als 4e moest Hans met de Giant aanhaken, het werd een run uit het boekje, de balans was bijna perfect en de full pull lijn werd behaald. Omdat wij niet de enige waren die een full pull behaald hadden gingen we de finale in met drie tractoren. Wij moesten als laatste aanhaken, de verste afstand tot nu was 90.68 meter. Met een super balans (dankzij een kleine aanpassing) denderde de Giant  richting de vlag. De Giant kroop, onder luid gejuich van de trouwe fans, voorbij de vlag. Met een afstand van 91.52 meter was dit goed voor de dubbel.

Results Unlimiteds - Megapull Stroe 12-05-2012

 

Al met al een mooie dag met een gouden randje.
 
Wij willen niets suggereren, maar we hebben een vermoeden wat de oorzaak van deze super resultaten geweest zou kunnen zijn (vroeger hadden we een Joker).