Whispering Giant - Specifications

Engines: Isotov TV3-117M (1900hp)
Frame: 4mm Weldox Steel
Rear Axel: Custombuild with DAF and ZF
Crossbox: Custombuild Fuller and Eaton
Front Tires: Goodyear Flight Custom II
Rear Wheels: Midwest USA
Rear Tires: Firestone Puller 2000 HP
Datalogger: Racepak G2XPro

Engines - Isotov TV3-117M

De Isotov TV3-117M werd ontworpen door het Russische Klimov en werd rond 1970 geïntroduceerd voor gebruik op de Mi-14. De Mi-14 is een Sovjet militaire transporthelikopter.

De TV3-117 zou in de loop der tijd in 95% van alle helikopters ontwikkeld voor het Russische leger als krachtbron dienen. Sinds de productie van de TV3-117M is gestart zijn er al meer als 25 duizend motoren in verschillende uitvoeringen geproduceerd.

Klimov Isotov TV3-117M

Type:        Free-turbine Turboshaft
Length:     2055 mm
Width:      660 mm
Diameter:  728 mm
Power:      1900 hp
Weight:     294 kg

Front Tires - Goodyear Flight Custom II

Goodyear Flight Custom

De Goodyear Flight custom II is een veelgebruikte band voor kleine en lichte vliegtuigen. Met de speciaal ontworpen bandconstructie biedt deze band uniformiteit en kracht en is de band gebouwd om lang mee te gaan.

Maar nu, gemonteerd op zelfgemaakte aluminium velgen, doen ze ook prima dienst als de voorbanden van de Whispering Giant.

Rear Tires - Firestone Puller 2000 HP

Firestone Puller 2000 HPBij geen enkele sport zijn prestaties en duurzaamheid van de banden zo belangrijk als bij tractor pulling daarom rijden wij op de door Firestone, speciaal voor tractor pulling, ontwikkelde Puller 2000 banden.
 
Het ingenieuze V-profiel staat onder een hoek van 23 graden en zorgt in combinatie met een breed loopvlak en een versterkt karkas voor optimale grip.

Datalogger - Racepak G2XPro

De Racepak G2XPro datalogger maakt het mogelijk om signalen als motortemperatuur, brandstofdruk, oliedruk en toerentallen te loggen en achteraf terug te kijken.

Deze gegevens helpen bij het vinden van de optimale afstelling van de motoren.