Blue Angel en Angel Dust.

Tractor Pulling Team Egmond is een team met een rijke historie. Al in de jaren dat tractor pulling in Nederland in de kinderschoenen stond kwam er een tractor op de baan die Blue Angel heette en later gevolgt door de Angel Dust.

Blue AngelAngel Dust

Whispering Angel

Na een aantal jaren splitste dit team zich op. De ene helft ging verder met V8 motoren zoals die op de Blue Angel waren gemonteerd. De andere helft legde zich toe op het bouwen van een machine die zijn krachten uit een turbine haalde.
Na een aantal jaren bouwen kwam de Whispering Angel uit de schuur gerold.

Whispering Angel

Read more: Whispering Angel

Whispering Giant

Aldus kwam in 1998 voor het eerst de machine op de baan met twee van die enorme motoren. De naam werd meteen ook maar gewijzigd in Whispering Giant. De machine moet met zijn ruime 7.000pk met de Europese top meekunnen, en heeft dat inmiddels ook wel bewezen, meer dan eens moesten Europese toppers in het stof bijten.

Whispering Giant

Read more: Whispering Giant

Whispering Giant II

Vermogen voor de 3.5 tons klasse (5200 pk) en een chassis voor de 4.4 en de 5.4 klasse heeft er voor gezorgt dat we in 2001 en in 2002 in de subtop hebben gereden met uitschieters naar de top.
In die tijd is het duidelijk geworden dat als we in de top willen rijden er flink geinvesteerd moest worden, nieuwe banden, velgen, chassis etc.

Whispering Giant II

Whispering Giant III

In de winter van 2002/2003 is er in de loods van Tractor Pulling Team Egmond keihard gewerkt aan de nieuwe Giant. Puller of the Year 2003

Geen vakwerkframe maar een plaatstalenframe, geen stalen maar aluminiumvelgen, geen scania-as met stalen naafreductie maar een daf-as met aluminium naafreducties, geen 17 kammers maar Puller 2000 HP banden, geen 3 maar 4 turbines en een kompleet nieuwe aandrijflijn moet er voor zorgen dat de Whispering Giant in de top beland.

En dat is gelukt! In de 3.5 tons vrije klasse zijn we als 2de geeindigt en in de 4.5 tons vrije klasse als 3de in de nationale competitie en als klap op de vuurpijl werden we verkozen door de andere teams als "Puller of the year 2003".

Na 6 jaar in de Nederlandse en Europese top te hebben meegestreden voor podium plaatsten, hebben we in het najaar van 2009 afscheid genomen van de Whispering Giant III.

Whispering Giant III

More Articles...

  1. Whispering Giant IV